Budi dio naše mreže
Izbornik

Don Damir Stojić predvodio nedjeljnu euharistiju u svetištu u Trošmariji

Trošmarija (IKA)

Središnju misu na 229. proštenju Majci Božjoj od Utjehe u Trošmariji u nedjelju 3. srpnja predvodio je salezijanac don Damir Stojić u suslavlju čuvara svetišta don Željka Kutena.

Misu na otvorenom liturgijskom glazbom animirao je župni zbor župa Trošmarije i Lešća na Dobri pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Ivana Rendulića. Na misi su se okupili brojni hodočasnici župa Ogulinskog dekanata.

„U trenucima velikih nevolja javlja se kod ljudi potreba za majkom, odnosno njenom utjehom. I Isus na Kalvariji nam je ostavio svoju majku kao duhovnu tješiteljicu. Za nas koji živimo u dolini suza, majke su nam najbolje tješiteljice a blaženstva su naša osobna iskaznica. Svi mi imamo grešnu narav, ali i utjehu. Hrvatski narod nažalost ima mnogo grijeha a jedan od najvećih je psovka, što je veliki razlog da žalujemo. Tu ima i vjerovanja u praznovjerja i okultno. Zato činimo dobro jer to znači činiti utjehu, mir i radost, a najbolja molitva za utjehu je krunica“, rekao je predvoditelj mise.

Don Damir Stojić je na koncu mise poručio Trošmarcima koji su ovog blagdana došli svojim domovima iz dijaspore da se svi vrate, kao što se on 1993. godine vratio iz Kanade.