Budi dio naše mreže
Izbornik

Donacija Humanitarne udruge Humanity First Hrvatska korisnicima Caritasa u povodu Kurban bajrama

Zagreb (IKA)

Četverogodišnja suradnja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Humanity First Hrvatska nastavila se početkom kolovoza donacijom 300 kilograma svježeg junećeg mesa.

Većina doniranog mesa podijelit će se korisnicima socijalne samoposluge, a dio mesa isporučen je korisnicima Caritasovih kuća u Brezovici i Vugrovcu. Ovom donacijom Humanity First Hrvatska nastavlja tradiciju kojom vjernici islamske vjeroispovijesti u povodu blagdana Kurban bajrama kurbanskim mesom daruju potrebite pojedince i zajednice bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku i drugu pripadnost.
Donaciju su predali predsjednik Humanity First Hrvatska Munawwar Khan i dopredsjednik Sead Mulabegović, a ispred Caritasa donirano meso preuzeo je tajnik Zvonko Erceg.
Tijekom četiri godine Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska podržala je karitativni rad zagrebačkog Caritasa nizom donacija: osigurali su sredstva u iznosu od 37.965,51 kuna za obnovu grijanja i opskrbu sanitarne tople vode u Caritasovoj Kući za žrtve obiteljskog nasilja; darovali su korisnicima zagrebačkog Caritasa 600 kilograma svježeg junećeg mesa vrijednog 30.000,00 kuna; darovali su kombi za prijevoz korisnika Kuće u Brezovici u vrijednosti 70.000,00 kuna; korisnicima Caritasa darovali su 120 kilograma svježeg junećeg mesa; sudjelovali su zajedno s korisnicima Kuće u Brezovici na radionici izrade božićnih ukrasa nakon koje su osigurali zajednički ručak; kupila je dvije profesionalne sušilice za rublje u vrijednosti 38.231,25 kuna te ih darovala Kući »Bl. Alojzija Stepinca« u Brezovici.
Humanity First je međunarodna humanitarna udruga osnovana 1994. koja djeluje u više od 60 zemalja u svijetu. U Hrvatskoj udruga djeluje od 2014. godine od kada njeni članovi pružaju pomoć ljudima koji žive u teškim životnim uvjetima. Slogan organizacije je »Ljubav za sve, mržnja ni za koga«. Sjedište Humanity First Hrvatska nalazi se u Brezovici, na adresi Brezovička ulica 122A.