Budi dio naše mreže
Izbornik

Donatorska večera u župi Bosanska Dubica

Bosanska Dubica (IKA/TABB)

U župi Bosanska Dubica u subotu 2. listopada održana je donatorska večera na kojoj su prikupljana financijska sredstva za zvono na župnoj crkvi koja je posvećena 2015. godine, izvijestio je TABB.

Na večeri su sudjelovali banjolučki pomoćni biskup Marko Semren, generalni konzul RH u Banjoj Luci Zoran Piličić, dubički paroh o. Slobodan Malinović te glavni dubički efendija Safet Beganović, koji su uime svojih zajednica darovali značajan prilog za zvono.

Većinski donator sredstava, koja su uplaćena prije dvije godine, je Republički sekretarijat za izbjeglice i raseljena lica i općina Kozarska Dubica. To je polovica potrebnog iznosa. Za prikupiti ostatak sredstava župa je, na prijedlog župnog vijećnika Ivana Filipeca, organizirala donatorsku večeru na koju su pozvani lokalni poslovni ljudi, predstavnici vjerskih zajednica, kao i ljudi koji su izrazili spremnost pomoći i neki kojima se obratio sam župnik vlč. mr. Marko Vidović. Sredstva su prikupljena i očekuje se da će najkasnije do Božića na župnoj crkvi zazvoniti zvono od 250 kg talijanskog proizvođača.