Budi dio naše mreže
Izbornik

Donji Lapac proslavio zaštitnika sv. Ivana Pavla II.

Donji Lapac (IKA)

U subotu 22. listopada u Župi sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu svečano je proslavljena 6. obljetnica nebeskog zaštitnika.

Donji Lapac je najmlađa župa Gospićko-senjske biskupije i jedina u biskupiji i Riječkoj metropoliji posvećena Velikom papi sv. Ivanu Pavlu II. Misno slavlje predvodio je župni vikar Župe Uznesenja BDM iz Senja Domagoj Tujmer u suslavlju mjesnog župnika Igora Lulića, župnika Korenice mons. Mile Čančara i sužupnika s Udbine popa Ante Luketića.

“Danas slavimo spomendan sv. Ivana Pavla II. koji je kao papa imao prvu misu 1978. godine i koji je bio 264. papa odnosno 263. Petrov nasljednik. Kao i sv. Petar i sv. Ivan Pavao II. je održao svoju riječ, vjerno i odano služio je Kristu i pojio ovce svoje. Danas ga molimo da nas neprekidno prati svojim zagovorom. I mi ponizno pratimo Isusa Krista i otvorimo mu svoja vrata za evanđelje”, na početku je istaknuo propovjednik Tujmer te se zapitao živimo li po evanđelju ili mislimo da je to samo za svece. I mi smo pozvani na poniznost, sebedarje, požrtvovnost protiv egoizma, neumjerenosti i oholosti. Znamo li za što se borimo?

“Isus nas pita, voliš li me? Svakome od nas se postavlja to pitanje. Možemo li poput Petra odgovoriti “da”. To je inače teško uraditi ako nismo upoznali Isusa. A naša je duša mjesto susreta Boga i čovjeka”, zaključio je propovijednik.

Župnik Lulić na kraju je zahvalio svim dionicima slavlja, subraći svećenicima, domaćim vjernicima i hodočasnicima iz Ogulina kao i članovima KUD-a Katarina Kosača koji u utorak 25. listopada slave spomendan svoje zaštitnice i blaženice. Pjevanje je predvodio župni zbor pod vodstvom Spomenke Volić. Uz domaće vjernike na misi su se okupili hodočasnici iz Ogulina.

Nakon mise vjernici su se zadržali u druženju uz piće i kolače koje su pripremili domaćini.