Budi dio naše mreže
Izbornik

Dr. Jörg Basten posjetio Hrvatsko katoličko sveučilište

Zagreb (IKA )

Hrvatsko katoličko sveučilište posjetio je u srijedu 24. listopada dr. Jörg Basten iz Renovabisa, nadležan za Hrvatsku, Češku, Poljsku i Rusiju. U srdačnom razgovoru rektor HKS-a prof. dr. Željko Tanjić predstavio je rad Sveučilišta.

Sastanku su nazočili i prorektor za organizaciju i poslovanje prof. dr. Gordan Črpić te poslijedoktorand na Odjelu za psihologiju dr. Josip Bošnjaković.

Dr. Basten se potom susreo i s ostalim članovim uprave HKS-a: prorektorom za znanost prof. dr. Hrvojem Štefančićem, prorektoricom za nastavu izv. prof. dr. Ines Sabotič, tajnikom Sveučilišta dr. Hrvojem Meštrićem i rektorovom savjetnicom Stanislavom Rogić. Na sastankom s upravom dr. Basten upoznat je s dosadašnjim razvojem Sveučilišta te s budućim planovima rasta i razvoja.

Renovabis je karitativna organizacija Rimokatoličke Crkve u Njemačkoj. Utemeljena je u 1993. u Njemačkoj, gdje se nalazi i njen središnji ured. Svrha organizacije je jačanje Crkve u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi. Podupire pastoralne, društvene i socijalne projekte u bivšim socijalističkim državama s tih prostora.