Budi dio naše mreže
Izbornik

Dr. Tonči Matulić: Ono što primamo, trebamo oploditi

Ogulin (IKA)

Dr. Tonči Matulić u trećem danu duhovne priprave za veliki blagdan Gospe od Zdravlja u ogulinskoj župi sv. Križa misu je 20. studenoga predslavio za  krizmanike i njihove roditelje.

Suslavili su domaći župnik Josip Štefančić i profesor na zagrebačkom KBF-u dr. fra Ante Bekavac. Glazbom je misu animirao mješoviti župni zbor i zbor mladih uz orguljsku pratnju Ante Tripala i gitarsku pratnju vlč. Josipa Tomljanovića

Dr. Matulić okupljenim vjernicima, a posebno mladima na putu zrelosti, na temelju Lukine usporedbe o minama poručio je da budu sretni ljudi, što im žele i njihovi roditelji. Pozvani smo cijelog života raditi na sebi. Božje je kraljevstvo na Zemlji među nama a možemo ga osjetiti vjerom. Crkva treba biti oruđe a ne svrha Božjeg kraljevstva koje dolazi potiho i onda kada odluči Bog. Svi mi smo dobili od Gospodina 10 mina i pitanje je koliko ćemo ih Gospodu jednog dana vratiti. Sve ono što primamo, trebamo oploditi te se svatko mora izboriti za svoje mjesto, zaključio je dr. Matulić obraćajući se budućim krizmanicima i njegovim roditeljima.