Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovačka biskupija na Duhove počinje pripremu za Biskupijsku sinodu

Dubrovnik (IKA)

Na svetkovinu Duhova, kojom Crkva slavi silazak Duha Svetoga na apostole, u nedjelju 9. lipnja na misnim slavljima u crkvama na području Dubrovačke biskupije vjernicima će se podijeliti pastirsko pismo dubrovačkog biskupa Mate Uzinića “Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu (Fil 2,5)“, kojim se najavljuje početak sinodalnog hoda Dubrovačke biskupije prema Biskupijskoj sinodi.

Na misama diljem biskupije počet će se moliti Molitva za sinodu, koju će vjernici dobiti i u prigodnom tiskanom obliku. Sve će biti objavljeno na mrežnim stranicama Dubrovačke biskupije.

Tijekom ove i sljedećih dviju pastoralnih godina Dubrovačka biskupija će u svom djelovanju osobitu pozornost usmjeriti na župnu zajednicu promatrajući je kao: zajednicu krštenika (2019. godina), zajednicu evangelizatora (2020. godina) i mjesto izgradnje zajedništva u ljubavi (2021. godine).

U narednim godinama biskupija će se aktivno pripremati za održavanje Biskupijske sinode, čiji će se rad otvoriti 2. veljače 2022, kad će se započeti obilježavati 1050. obljetnica Feste sv. Vlaha.