Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovacka-biskupija

Na Daksi položeni vijenci u spomen na 53 nevine žrtve pogubljene 1944.

U spomen na 53 žrtve pogubljene na Daksi 25. i 26. listopada 1944. nakon ulaska partizana u Dubrovnik, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije i državni tajnik Frano Matušić u nedjelju 25. listopada položili su vijenac i zapalili svijeću kod Spomen križa na tome otočiću, prenosi Hina.

Sjednica Biskupijskog pastoralnog vijeća Dubrovačke biskupije

Sjednica Biskupijskog pastoralnog vijeća Dubrovačke biskupije održana je u subotu, 24. listopada u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Na sjednici je novu encikliku pape Franje „Fratelli tutti“ predstavio dubrovački biskup Mate Uzinić.

Biskup Uzinić na panelu "(Ne)održivost i (ne)odgovornost u doba korone"

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić sudjelovao je u subotu 24. listopada na panelu „(Ne)održivost i (ne)odgovornost u doba korone“ u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku. Uz biskupa Uzinića, na panelu su sudjelovali i zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, glavna urednica DubrovnikNeta Lidija Crnčević i liječnik patolog Igor Borić.

Biskup Uzinić predstavio vjernicima Papinu encikliku "Fratelli tutti"

Na blagdan sv. Franje Asiškog, u nedjelju, 4. listopada, istoga dana kada je u Vatikanu predstavljena nova enciklika pape Franje „Fratelli tutti“ (Svi smo braća), u Dubrovniku je online putem, iz klaustra franjevačkog samostana Male braće, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predstavio encikliku vjernicima Dubrovačke biskupije i svima koji su se putem interneta pridružili ovom događaju.

Preminuo don Frano Dragun

Umirovljeni svećenik Dubrovačke biskupije, zlatomisnik don Frano Dragun, preminuo je u subotu 29. kolovoza u Općoj bolnici u Dubrovniku, u 78. godini života i 51. godini svećeništva. Pokop pokojnika bit će u rodnoj župi Kraljeva Sutjeska, na groblju u Zajezdi, u utorak, 1. rujna u 17 sati.

Obavijest dubrovačkog biskupa Mate Uzinića vezana uz nove epidemiološke mjere

S obzirom na to da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, na prijedlog Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, propisao u petak 28. kolovoza nužne epidemiološke mjere za naredno razdoblje od 14 dana, dubrovački biskup Mate Uzinić uputio je obavijest vezanu uz te mjere svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima Dubrovačke biskupije.

Imenovanja i premještaji redovnika u župama Dubrovačke biskupije 

Slijedom promjena redovnika u samostanima koje su poglavari redovničkih zajednica ovog ljeta potpisali, a dubrovački biskup Mate Uzinić prihvatio, doći će i do promjena u pojedinim župama Dubrovačke biskupije na kojima služe redovnici, kao i u njihovim samostanima.

1 2 3 6