Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovacka-biskupija

Održan susret zajednica, pokreta i društava Dubrovačke biskupije

Godišnji susret članova duhovnih pokreta, crkvenih društava i molitvenih zajednica koje djeluju na području Dubrovačke biskupije održan je u ponedjeljak, na spomendan Blažene Marije Majke Crkve, 20. svibnja 2024., u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije i u dvorani Ivana Pavla II., u Dubrovniku.

Duhovska bdjenja u Dubrovačkoj biskupiji

Uoči svetkovine Duhova 18. svibnja u nekim župama na području Dubrovačke biskupije organizirana su Duhovska bdjenja kao duhovna priprava za svetkovinu kojom se na poseban način slavi treća božanska osoba, Duh Sveti i kojom se spominje silaska Duha Svetoga na apostole.

Proslava Gospe Delorite u Kuni Pelješkoj

Proslava Gospe Delorite, zaštitnice Pelješca, održana je u petak 10. svibnja u Kuni Pelješkoj. Središnje euharistijsko slavlje s procesijom predvodio je provincijal hrvatskih karmelićana o. Vinko Mamić, izvijestila je Dubrovačka biskupija.

Premještaji svećenika u župama Dubrovačke biskupije

Radi poboljšanja ukupne pastoralne skrbi o vjernicima na području Dubrovačke biskupije, biskup Roko Glasnović je o svetkovini Uzašašća Gospodinova, 9. svibnja 2024., potpisao dekrete o premještajima u župama Dubrovačke biskupije.

1 2 3 28