Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovacka-biskupija

Na susretu crkvenih zborova istaknuto da se liturgijska glazba treba pomno birati

Susret voditelja crkvenih zborova Dubrovačke biskupije održan je u subotu 15. veljače u Biskupijskom sjemeništu u Dubrovniku. Predavač na susretu bio je glazbeni pedagog, crkveni glazbenik i skladatelj crkvene glazbe, skupljač glazbenog narodnog blaga fra Stipica Grgat iz župe Gospe od Zdravlja u Splitu koji je održao dva predavanja: „50 godina Musicam sacram s osvrtom na nauk Crkve o crkvenoj glazbi“ i “Zlatna harfa kao fenomen“.

Počeo Tjedan života i braka u Dubrovačkoj biskupiji

Tjedan života i braka u Dubrovačkoj biskupiji svečano je započeo u utorak 11. veljače na blagdan Gospe Lurdske koja se posebno slavi kod isusovaca pa je i program prvog dana tjedna održan u crkvi Sv. Ignacija u Dubrovniku. Kako je na ovaj blagdan prije godinu dana u Dubrovniku započelo Trajno euharistijsko klanjanje i klanjatelji TEK-a su se u velikom broju pridružili slavlju kod isusovaca.

U Dubrovačkoj biskupiji proslavljen Dan posvećenog života

Dan posvećenog života u Dubrovačkoj biskupiji proslavljen je u subotu 25. siječnja. Redovnice i redovnici koji djeluju na području Dubrovačke biskupije okupili su se u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku na molitvi i predavanju. Predavanje pod naslovom „Redovništvo – najljepši san Crkve“ održao je gvardijan Franjevačkog samostana sv. Jeronima u Slanom fra Ivan Boras. Euharistijsko slavlje s obnovom redovničkih zavjeta u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

Financijsko izvješće Dubrovačke biskupije za 2018. godinu: Važna nam je transparentnost u upravljanju vremenitim dobrima Biskupije

Dubrovačka biskupija objavila je financijsko izvješće za 2018. godinu u kojem se uz sam pregled djelovanja u brojkama nalazi i pismo dubrovačkog biskupa Mate Uzinića te pregledni tekst o situaciji s kraja 2018. u kojem je istaknuto da Biskupija uredno podmiruje svoje financijske obveze, te da je smanjila svoju stvarnu zaduženost za 4,35%.

1 2 3 4