Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovacka-biskupija

Stručno vijeće za vjeroučitelje

Prvo stručno vijeće vjeroučitelja Dubrovačke biskupije u novoj nastavnoj godini održano je u subotu 12. listopada u bivšem Samostanu sv. Klare, a tema je bila „Kurikulsko planiranje, međupredmetne teme i vrednovanje“.

Izlet na Pelješac djelatnika Dubrovačke biskupije

Djelatnici Dubrovačke biskupije i njezinih ustanova kao i članovi biskupijskih vijeća s obiteljima sudjelovali su u petak 14. lipnja na godišnjem biskupijskom izletu, a ove godine obišli su dio poluotoka Pelješca kojeg mještani nazivaju Župa pelješka. Izlet, na kojem su sudjelovali i dubrovački biskup Mate Uzinić i generalni vikar don Hrvoje Katušić, bio je prigoda za neformalno druženje izvan radnog ambijenta i svojevrstan teambuilding.

Susret molitvenih zajednica i duhovnih pokreta: Treba se dogoditi zagrljaj između starog i novog u Crkvi

Susret članova molitvenih zajednica, duhovnih pokreta, crkvenih društva i svjetovnih redova franjevačkih i dominikanskih trećoredaca na području Dubrovačke biskupije održan je u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike na Duhovski ponedjeljak 10. lipnja, kada se slavi Marija Majka Crkve. Pontifikalno misno slavlje predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić, a prvi put na susretu su bili i članovi zajednice Trajnog euharistijskog klanjanja koje je ove godine započelo u crkvi Sv. Josipa u Gradu.

Dubrovačka biskupija na Duhove počinje pripremu za Biskupijsku sinodu

Na svetkovinu Duhova, kojom Crkva slavi silazak Duha Svetoga na apostole, u nedjelju 9. lipnja na misnim slavljima u crkvama na području Dubrovačke biskupije vjernicima će se podijeliti pastirsko pismo dubrovačkog biskupa Mate Uzinića “Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu (Fil 2,5)“, kojim se najavljuje početak sinodalnog hoda Dubrovačke biskupije prema Biskupijskoj sinodi.

Svećenici trebaju imati profesionalnu granicu u odnosu prema djeci

Studijski dan za svećenike Dubrovačke biskupije održan je u srijedu 22. svibnja u dvorani Ivana Pavla II. u bivšem Samostanu sv. Klare u Dubrovniku. O temi “Zloporaba položaja povjerenja i autoriteta – odnos svećenika prema djeci” govorila je mr. spec. kliničke psihologije Silvija Sokal Gojavić, voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije.

Sedma generacija animatora Dubrovačke biskupije završila temeljnu formaciju

Temeljna formacija sedme generacije animatora Dubrovačke biskupije završena je četvrtim vikendom, koji se održao od 29. do 31. ožujka. Na posljednjem vikendu formacije animatora sudjelovalo je 30-ak sudionika te 20-ak animatora instruktora i specijalaca, a program se odvijao u prostorijama Biskupijskog sjemeništa.

1 2 3