Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dubrovacka-biskupija

Primanje kandidature i lektorata bogoslova Tošića u Rimu

U predvečerje svetkovine Krista Kralja svega stvorenoga, 19. studenoga, u Papinskom zavodu Germanicum et Hungaricum u Rimu upriličeno je primanje kandidata za svete redove đakonata i prezbiterata. Kandidaturu je primio bogoslov Dubrovačke biskupije Mario Tošić, koji je tome rimskom zavodu povjeren na odgoj i obrazovanje na putu prema svećeništvu.

Proslavljen sv. Ilar u Mlinima

Središnju euharistiju na svetkovinu nebeskog zaštitnika Župe sv. Ilara u Mlinima u petak 21. listopada predslavio je dubrovački biskup Roko Glasnović u koncelebraciji sa svećenicima dekanata Dubrovnik 2.

Misa za liječnike na blagdan sv. Luke u Općoj bolnici u Dubrovniku

Na blagdan sv. Luke, evanđelista, zaštitnika liječnika, u utorak 18. listopada 2022., u kapelici Opće bolnice u Dubrovniku slavljena je euharistija na kojoj su se okupili članovi dubrovačke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, a pridružili su im se i sestre i djelatnici bolnice iz dubrovačke podružnice Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara.

Dubrovnik: Započeo projekt "72 sata bez kompromisa"

U organizaciji Studentskog katoličkog centra Dubrovnik te u suradnji s Caritasom i Vijećem za mlade Dubrovačke biskupije započeo je u petak 14. listopada u Dubrovniku volonterski projekt "72 sata bez kompromisa".

Svećenička skupština Dubrovačke biskupije

Svećenička skupština Dubrovačke biskupije održana je u Biskupskom sjemeništu u Dubrovniku u četvrtak 13. listopada pod predsjedanjem dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića.

Hodočasnička ikona Kraljice Franjevačke obitelji na području Dubrovačke biskupije

Ikona Kraljice Franjevačke obitelji svoj hodočasnički put po Hrvatskoj, nakon što je predstavljena na 3. nacionalnom kongresu Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) i Franjevačke mladeži (Frama) u Samoboru, započela je na području Dubrovačke biskupije odnosno po mjesnim bratstvima Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva „Sv. Leopold Bogdan Mandić”.

1 2 3 19