Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovčanima premijerno prikazan film „Od Dubrovnika do Goe“

Dubrovnik (IKA)

Pretpremijera dokumentarnoga filma Dragana Nikolića „Od Dubrovnika do Goe“ koji tematizira povezanost starih Dubrovčana s ovim gradom u Indiji, održana je u utorak, 1. veljače u kinu Visia u Dubrovniku.

Na pretpremijeri je nazočio i veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Raj Kumar Srivastava koji je pozdravio sve okupljene te se osvrnuo na film i njegov sadržaj. Crkva Sv. Vlaha u Goi u Indiji ima 480 godina, Hrvatska slavi 30 godina neovisnosti, a Indija proslavlja 75 godina nezavisnosti, primijetio je veleposlanik. Dodao je i kako „ovaj film vraća u lijepu prošlost u koju trebamo gledati, ali pogled moramo usmjeriti i u budućnost“.

Autor filma Dragan Nikolić kazao je kako je veliki uspjeh da su u ovoj pandemiji uopće uspjeli otići u Indiju i u dva mjeseca napraviti dokumentarac kao i to da je film ušao u službeni program proslave 1050 godina zaštite sv. Vlaha. Izrazio je nadu i da će ovaj film otvoriti nove stranice odnosa Indije i Hrvatske, te zahvalio snimateljskoj ekipi.

Film u trajanju od 52 minuta snimljen je u produkciji Hrvatske radiotelevizije. Snimatelj je Maroje Žanetić, tonski snimatelj Stjepan Dedi, a montažer Dubravko Prugovečki.

U kinu Visia u Dubrovniku upriličene su dvije projekcije filma, a film će prvi put biti prikazan na HRT-u, na Prvom programu, u srijedu, 2. veljače u 21.05 sati.