Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovnik: Druženje na Međunarodni dan volontera

Dubrovnik (IKA)

Na Međunarodni dan volontera 5. prosinca volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije, župnih Caritasa i biskupijskih ureda sudjelovali su na prigodnom druženju u samostanu sv. Klare u Dubrovniku.

Druženje je počelo prikazivanjem filma „Proslavimo blagdan u miru“ te se nastavilo ispred dvorane. U zajedništvu s volonterima bili su i biskup Roko Glasnović te generalni vikar mons. Ivica Pervan, uz ravnateljicu biskupijskog Caritasa Sanju Šanje, zamjenicu ravnateljice Mariju Đurović te ostale djelatnike Caritasa.

Ravnateljica Šanje zahvalila je volonterima što svakodnevno daruju sebe i svoje talente volontirajući. „Kada bismo brojali sve volonterske sate svih naših volontera: biskupijskog, volontera župnih Caritasa, članova zborova… to bi bilo more sati darovanih za dobro drugih. Hvala vam na tome!“, kazala je.

Biskup Glasnović je također zahvalio volonterima na njihovom nesebičnom angažiranju: „Volontiranje ili sebedarje, za dobro onih oko nas, uvijek donosi dobro i nama, jer mi smo ono što dajemo. Hvala vam na vašem angažmanu i neka vam je blagoslovljen i dalje.“

Tridesetak okupljenih volontera proslavilo je i pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije u utakmici za osminu finala na Svjetskom prvenstvu te veselo zapjevalo.