Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovnik: Počela akcija "Podijelimo radost Božića"

Dubrovnik (IKA)

Djelatnici i volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije već od 9 sati dočekuju na Brsaljama u Dubrovniku sve one koji donose pakete s nekvarljivim proizvodima i higijenskim potrepštinama za stanovništvo smješteno nakon razornog potresa u kontejnersko naselje u Petrinji.

Svi sudionici akcije „Podijelimo radost Božića“ ove godine tu radost uz darove žele uputiti onima koji mjesece i mjesece svoj život žive u posebnim uvjetima i tako im pokazati da su i dalje s njima u njihovoj nevolji, da im žele biti blizu.

„Vjera, nada i ljubav su kreposti koje sve pokrivaju“, rekao je u izjavi za medije dubrovački biskup Roko Glasnović koji se također uključio u akciju poručivši kako smo solidarnošću i ljubavlju sa stanovništvom pogođenim posljedicama potresa uz želju da i oni proslave Božić u radosti i miru.

Akciji su se uz brojne građane priključile i institucije poput Grada i Županije, redovničke zajednice, udruge, župne skupine, i mnogi drugi.

Humanitarna akcija „Podijelimo radost Božića“ traje danas do 16 sati, a sutra, u nedjelju, 18. prosinca, od 9 do 13 sati. Uz biskupijski Caritas suorganizator akcije je dubrovačka podružnica Hrvatskog katoličkog liječničkog društva.