Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovnik: Proslava svetkovine zaštitnika kapelice sv. Ivana Krstitelja nakon dvije godine

Dubrovnik (IKA)

Nakon više od dvije godine vjernici koji se na nedjeljnim misama okupljaju u kapelici sv. Ivana Krstitelja na Srednjem konalu u Dubrovniku ponovno su sudjelovali na misnom slavlju u četvrtak 23. lipnja povodom proslave svetkovine naslovnika kapelice.

Misu je predslavio umirovljeni svećenik Dubrovačke biskupije don Jerko Suton. Izrazio je radost zbog ponovnog okupljanja u toj kapelici. U molitvu je uključio različite potrebe Crkve i svijeta kao i molitvu za sve dobročinitelje.

Don Jerko je u propovijedi govorio o porukama koje bi svetac, Isusov preteča koji je u svoje vrijeme opominjao mnoge društvene skupine i pojedince usmjerujući ih prema ispravnom spasenjskom putu, možda uputio danas.

„Ne samo sv. Ivan Krstitelj nego i svaki od nas je unikat, neponovljiv, jedinstven, predviđen od vječnosti u Božjim planovima. Sv. Ivanu je Bog dao izvanrednu ulogu, ali i svatko od nas na neki način ima posebnu ulogu, svaki od nas je nezamjenjiv, on u svojoj veličini, mi u svojoj malenosti“, kazao je.

Ime Ivan znači da je Bog milostiv, pa je propovjednik okupljenima poručio da je svatko od njih Bogu mio i prema svakom je Bog milostiv te se svatko može spasiti poput sv. Ivana.

Pjevanje na misi predvodio je dio zbora Župe sv. Andrije na čijem području se nalazi kapelica, a Tereza Dražić je s osmijehom i dobrodošlicom dočekala vjernike u toj privatnoj baroknoj crkvici iz 1693. godine u kojoj se čuva najstariji romanički reljef sv. Vlaha iz 12. stoljeća.

S obzirom da ove godine 24. lipnja pada svetkovina Presvetog Srca Isusova, svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja slavi se dan ranije te u kapelici u petak neće biti mise.