Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova u Srbu

Srb (IKA)

U Srbu, filijali župe rođenja BDM Boričevac, u nedjelju 1. rujna po prvi puta je održana duhovna obnova.

Duhovnu je obnovu predvodio fra Božo Mandarić, župnik u Lišanima kod Benkovca u Zadarskoj nadbiskupiji i višegodišnji župni vikar u župi Gračac u Gospićko-senjskoj biskupiji. Proteklih 6 godina redovito je pastoralno djelovao u tom dijelu Udbinskog dekanata pa su mu prilike vrlo poznate.

Župnik vlč. Dino Rupčić je naveo tri ključna razloga ove duhovne obnove; prvi je svakako higijena duše te molitva za tjelesno i duševno ozdravljenje i obraćenje. Drugi je razlog taj što se filijala priprema ovom duhovnom obnovom za župni patron Rođenje ili Malu Gospu, dok je treći razlog molitva da Srb što prije dobije kapelicu i dostojanstven sakralni prostor.

Duhovna obnova se sastojala od ispovijedi, mise i homilije, podjele bolesničkog pomazanja te euharistijskog klanjanja. Fra Božo je kao glavnu misao vodilju i poruku istaknuo da samo ponizan i iskren čovjek koji nije zvučnog imena ali je čovjek jake vjere i koji svoje pouzdanje stavlja u Gospodina u zgodno i nezgodno vrijeme je miljenik Božji i onaj pravi koji je umnožio svoje talente i kroz uska vrata ušao u nebo. Susret je zaključen zajedničkim druženjem.

Ključne riječi:
duhovna obnova Srb