Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za djevojke u samostanu Betlehem na Kraljevcu

Kraljevac (IKA)

U samostanu Betlehem na Kraljevcu sestara Služavki Malog Isusa zagrebačke provincije održana je korizmena duhovna obnova pod nazivom 70x7 koja je trajala od 2. do 3. ožujka.

Na duhovnoj obnovi sudjelovale su 32 djevojke iz različitih biskupija i župa gdje djeluju sestre Služavke Malog Isusa. Stoga je duhovna obnova započela međusobnom igrom upoznavanja, nastavila se duhovnim nagovorom don Danijela Vidovića, SDB koji je u salezijanskom duhu i primjerom don Bosca potaknuo djevojke na promišljanje o grijehu i Božjoj ljubavi prema svakom čovjeku. Zajedništvo se nastavilo euharistijskim slavljem, a potom kreativnom radionicom u skupinama kroz koje su prezentirane „korizmene reportaže“ prema evanđeoskim tekstovima opraštanja. Prvi dan duhovne obnove zaključen je euharistijskim klanjanjem, a drugi dan započeo misnim slavljem i nastavkom govora o težini grijeha, njegovim posljedicama na ljudskim život i Božjem opraštanju.

Nakon zajedničkog ručka, djevojke su kroz kreativni rad ostavile svoj trag u obliku križa i uspomene duhovne obnove međusobno ga izrađujući jedna za drugu, te u pobožnosti križnog puta u samostanskoj kapelici zaključile dvodnevni susret.

 

Ključne riječi:
Sestre Služavke Malog Isusa