Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za dužnosnike Karlovačke županije

Karlovac (IKA)

Od 9. do 11. siječnja u karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru održana je tradicionalna zimska duhovna obnova za više od 40 dužnosnika Karlovačke županije na čelu s karlovačkim županom Damirom Jelićem i karlovačkim gradonačelnikom Damirom Mandićem.

Bila je jedanaesta godina da dužnosnici iz grada Karlovca odnosno Karlovačke županije dolaze tijekom drugog tjedna siječnja u karmel na Buškom jezeru, a ove kao i prethodne četiri godine duhovnu obnovu vodio je o. Zvonko Martić, prior karmela.

Predavanjima, euharistijskim slavljima, molitvama, razgovorima i druženjima, sudionici duhovne obnove izgrađivali su međusobnu povezanost i produbljivali vjeru. Glavne organizatorice susreta bile su pročelnica grada Karlovca za društvene djelatnosti Andrea Navijalić i županijska pročelnica Marija Medić. Uz župana Jelića nazočile su i njegove zamjenice Vesna Hajsan Dolinar i Martina Furdek Hajdin. Tijekom boravka u karmelu organiziran je i izlet u Tomislavgrad te posjet franjevačkom samostanu gdje je razgledana izložba sakralne odjeće.