Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za mlade održana u Mostaru

Mostar (IKA)

Duhovni pokret Mostarsko-duvanjske biskupije „Mi ViDiMo“ organizirao je korizmenu duhovnu obnovu za mlade koja je održana u četvrtak 21. ožujka u Mostaru.

Duhovna obnova započela je klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je predvodio studentski kapelan don Branimir Bevanda, a nastavljena je misom koju je predslavio don Marin Skender.

Tijekom cjelokupnog trajanja duhovne obnove mladi su na raspolaganju imali i svećenike za sakrament pomirenja.

Na kraju je don Marin održao i duhovni nagovor o temi „Isusove i naše kušnje“. Kušnje je predstavio kao sastavni dio vjerničkog života i naveo da su one „način na koji Bog želi provjeriti našu vjeru i odnos s njim“. Budući da izlaganju pred kušnjama nije bio pošteđen ni Božji Sin, don Marin je naglasio da je upravo Isusov primjer savršen prikaz kako odoljeti istima.

„Kušnje nas pozivaju na svetu opreznost u vjeri. A odoljeti kušnjama možemo samo ako smo duhovno jaki, uz okolnosti molitve, duboke posvećenosti i prihvaćanja Božje riječi“, istaknuo je.

Na kraju duhovnog nagovora, potaknuo je mlade na aktivno čitanje i razmišljanje o Božjoj riječi budući da je upravo ona ta koja uvijek pruža način i primjer borbe sa svijetom u kojem živimo.

Glazbenu pratnju tijekom duhovne obnove predvodio je Biskupijski zbor mladih, „ViDeMus“.

Korizmena duhovna obnova zaključena je govorom don Branimira, koji je uz zahvalu, uime biskupijskog duhovnog pokreta uputio i čestitku za nadolazeću svetkovinu Uskrsa.