Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za učenice Škole za medicinske sestre „Mlinarska“

Zagreb (IKA)

Trinaest učenica Škole za medicinske sestre „Mlinarska“ u Zagrebu, sudjelovalo je 29. svibnja u duhovnoj obnovi u provincijalnom središtu Družbe Kćeri Milosrđa u Zagrebu.

Dojmove nakon održane duhovne obnove podijelile su dvije sudionice.

„Što je za mene duhovna obnova? To je ispunjene moje duše i moga tijela, razmišljanje o sebi i životu, kako mogu bolje gledati na svijet. Ova duhovna obnova bila je vrlo lijepa i ugodna. Posebno volim pjevanje duhovnih pjesama, srce mi tada bude ispunjeno srećom. Naravno i ostale su aktivnosti bile zanimljive i lijepe. Pripovijest o Jerihonskom slijepcu iz Evanđelja po Marku potaknula me je na razmišljanje o tomu što želim u svom životu. Slijepac je želio progledati, a to mu se dogodilo jer je vjerovao Isusu koji ga je izliječio. Kad nešto žarko želimo i molimo od Gospodina, trebamo ustrajati i vjerovati mu, da će on učiniti ono što je najbolje za nas. Hvala našim dragim sestrama koje su nas ugostile, a posebice s. Jeleni i s. Kristini što su nam omogućile ovo lijepo iskustvo obnove u duhu. Ne treba niti spominjati da sve želimo što više ovakvih susreta“, rekla je učenica 2. razreda Katarina Jurčević.

„Jako mi je drago da sam se odvažila ponovno doći, nisam nimalo požalila, svaki put mi bude sve ljepše i ljepše… Tijekom duhovne obnove osjećala sam Isusovu prisutnost među nama. Bilo je prelijepo pjevati, družiti se, moliti… Upoznala sam neke nove oblike molitve za što bolji odnos s Kristom. Sestre su me oduševile svojim pristupom, radošću i vedrinom da sam poželjela što češće biti u njihovoj blizini. Doista mi je bilo lijepo i nadam se da ćemo ovakve susrete imati češće“, kazala je učenica 2. razreda Nika Martinović.