Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovne vježbe za članove Udruge svetog Vinka Paulskog iz Rijeke

Rijeka (IKA)

Nakon uspješnih adventskih radionica izrađivanja božićnih ukrasa te prodaje istih ispred riječkih crkava, kupovanja i nošenja namirnica i bonova za siromašne članovi Udruge svetog Vinka Paulskog iz Rijeke imali su duhovnu obnovu. Održana je u subotu 21. prosinca u Kresnikovoj 15, a predvodio ju je član Udruge vjeroučitelj Miroslav Radić.

Voditelj je najprije pojasnio važnost duhovne obnove i pojasnio pojam duhovnost koja je šira od pobožnosti i molitve jer uključuje sve ono nevidljivo što čovjeka duhovno izgrađuje kao što je umjetnost, znanost i kultura u najširem smislu. Zatim je progovorio o važnosti molitve u vjerničkom životu navodeći neke modele i načine molitve i kako je Isus molio. Pozvao je nazočne da prošire svoje molitvene horizonte jer molitva treba biti raznovrsna.

U nastavku je Radić govorio o posebnostima, značenju i porukama evanđelista o Božiću u Novom zavjetu. Završio je čitanjem nekih svojih božićnih pjesama i meditacija.

U nastavku je predsjednica Udruge Katelijn Radić dala kratki osvrt na ostvareno u ovoj godini, zahvalila svima na njihovom doprinosu u radu Udruge i pozvala ih da kratko iznesu svoja iskustva u pomaganju siromasima što su svi rado učinili. Okupljene je pozdravila, ohrabrila i zahvalila na suradnji provincijalna poglavarica sestara milosrdnica s. Ana Marija Rakocija.

Duhovna obnova je završena pjesmom, druženjem i čašćenjem domaćim delicijama koje je pripremila članica Nada Imenković.