Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovne vježbe za pripadnike Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske i Inženjerije

Veli Lošinj (IKA)

U organizaciji Vojnog ordinarijata u RH, u duhovnom centru Betanija na otoku Lošinju od 12. do 15. listopada održane su duhovne vježbe za  djelatnike Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske i Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske, odnosno vjernike vojne kapelanije Blaženog Alojzija Stepinca i Svetih Anđela Čuvara iz Karlovca.

Voditelj duhovnih vježbi bio je kapelan vojne kapelanije Sveti Franjo Asiški i policijske kapelanije Sveti hrvatski mučenici iz Gospića Josip Šimatović, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnoga ordinarijata u RH.

Vježbe su počele u utorak uvečer zazivom Duha Svetoga, osobnim predstavljanjem sudionika i kratkim nagovorom u kojem je vlč. Šimatović pozvao sudionike da vrijeme posvete promišljanju o svom odnosu prema Bogu i bližnjima. Kroz tri dana voditelj je upućivao poticajne riječi o molitvi, načinu na koji molimo, načinima pronalaska smisla svog poslanja i života, uzorima iz  Svetog pisma kao što su Blažena Djevica Marija i sv. Petar. Naglašavao je važnost zajedništva i osobne molitve, a večeri su završavale molitvom krunice ili klanjanjem pred Presvetim.

Duhovne vježbe završile su u petak popodne zahvalnim misnim slavljem u svetištu Majke Božje Trsatske. Tom misnom slavlju pridružila se druga skupina sudionika duhovnih vježbi sa svojim voditeljem fra Matom Vincetićem, OFM, i policijski kapelan Pavao Mokri.