Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovno bdjenje u Novim Banovcima

Novi Banovci (IKA/TU)

Prve subote u ožujku, kao dan posvećen Majci Božjoj, 6. ožujka u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Novim Banovcima organizirano je duhovno bdjenje.

U popodnevnim satima župljani su bdjenje počeli pjesmom nebeskoj Majci, a potom se predali njezinu zagovoru kroz molitvu krunice s nakanom za jakost, sigurnost i pomoć u svim nesigurnostima i strahovima. U nastavku je slavljena misa u kojoj se napose molilo za duhovno i tjelesno zdravlje vjernika.

Poseban je naglasak bio na strahovima koji su u životima svih nas. Strahovima od male dobi, mladosti, obitelji, bračnog zajedništva, neuspjeha… toliko ih je prisutno u životu i često za nas ne uočljivo djeluju na naš život, odluke i budućnost. Miješamo ih s brigom prema voljenima ili za život ali nažalost oni nas preoblikuju u nesigurne osobe. Zato dolazi do posljedica kao što su anksioznost, razdražljivost, bijeg od ljudi, depresija, nesanica, istaknuo je između ostaloga u propovijedi župnik Dušan Milekić. Zato je potrebno pouzdanje u Boga, sebe i ljude. Tražiti oproštaj od Boga jer čovjek u grijehu je ispunjen nemirom i strahom. Biti u zajedništvu sa Gospodinom i njegovom Riječi koja otklanja strah…. rečeno je u nastavku kao misli vodilje te kao priprava za euharistijsko klanjanje nakon mise.

Pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom okupljeni vjernici su razmatrali odlomak iz Evanđelja i prema poticajnim riječima iz Svetoga pisma koje su imali pred sobom ostali u prigodnoj tišini i zajedništvu s Gospodinom.

Na kraju je podijeljen zajednički blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je ostalo izloženo cijelu noć do pred samu nedjeljnu misu, kao mogućnost osobnog trenutka i molitve sa živim Gospodinom.