Budi dio naše mreže
Izbornik

Dva krštenja u Čepinu

Čepin (IKA)

Mons. Luka Strgar, izaslanik nadbiskupa Đure Hranića, krstio je dvoje djece: Jošuu, peto dijete Ivana i Marije Pandur i Petru, prvo dijete Tomislava i Katarine Mihaljević na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja u Župi Uskrsnuća Kristova u Čepinu, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Na misnom slavlju su uz mons. Strgara suslavili domaći župnik Đurica Pardon i bivši župnik Helmut Schumacher, svećenik u miru i pastoralni suradnik Župe Uskrsnuća Kristova.

U propovijedi je mons. Strgar govorio kako su novokrštenici Jošua i Petra, kao i svatko od nas, maratonci – trkači na duge staze za što je potrebna iznimna kondicija i snaga. „Snagu čovjek prima od Boga, a u suradnji s Bogom u svakodnevici stvara se i kondicija. Isto tako, na životnom putu – maratonu koji svi trčimo, uvijek se nađu oni koji nam na određenim etapama pomognu, pruže razne oblike okrepe i ohrabrenja te nam tako olakšaju doći do željenog cilja. Upravo tu svijest trebaju posjedovati sve krštene osobe“, rekao je mons. Strgar te izrazio Jošui i Petri, zajedno s cijelom župnom zajednicom i u ime nadbiskupa Hranića, podršku i zaželio obilje Božjeg blagoslova parafrazirajući sv. Pavla: da dobar boj biju, trku završe i vjeru sačuvaju.

Misnom slavlju nazočilo je mnoštvo vjernika, a dvije sestre novokrštenika Jošue su kao ministrantice posluživale kod oltara.

Ključne riječi:
Čepin krštenja