Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krstenja

Biskup Škvorčević krstio djecu višečlanih obitelji u Slatini

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja Župu bl. Ivana Merza u Slatini te u župnoj crkvi predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio djevojčicu Mariju, šesto dijete roditelja Darija i Biljane Vašiček i dječaka Nou, četvrto dijete roditelja Ive i Martine Grgić.

Krštenja u Župi Svete obitelji u Slavonskom Brodu

U Župi Svete obitelji u Slavonskom Brodu na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja vlč. Ivan Blaževac, vojni kapelan u Karlovcu krstio je petero djece Antonija Vrančića, Davida Adamovića, Jakova Kožula, Luku Nikolića i Emily Ćurak.

Biskup Šaško krstio peto dijete u obitelji Adamčuk

U župnoj crkvi Sv. Pavla apostola u Retkovcu misno slavlje treće korizmene nedjelje, 20. ožujka predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, u zajedništvu sa župnikom Vinkom Tomićem, i tom prigodom krstio maloga Leona, peto dijete u obitelji Adamčuk.

Biskup Košić predvodio slavlje krštenja u Ivanić-Gradu

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 20. ožujka u župnoj crkvi Sv. Petra ap. u Ivanić-Gradu misno slavlje te krstio Josipa, peto dijete obitelji Družinec, Margitu, treće dijete obitelji Koščević te Tiu, prvo dijete obitelji Brcko.

Nadbiskup Barišić krstio petero djece na splitskim Mejašima

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodio je, u nedjelju 27. veljače, u župnoj crkvi Svetoga Spasa na splitskim Mejašima, misno slavlje tijekom kojega je krstio petero djece: Ivu - četvrto dijete u obitelji Ante i Sanje Penga, Ivana Pavla - četvrto dijete u obitelji Pere i Kristine Pribisalić, Laru - treće dijete u obitelji Igora i Mie Maglov, Kristijana - treće dijete u obitelji Tomislava i Irene Ivić te Saru - prvo dijete u obitelji Nikole i Ružice Jerković.

Papa Franjo krstio 16-ero djece u Sikstinskoj kapeli

Sveti Otac Franjo podijelio je sakrament krštenja šesnaestero djece – devet djevojčica i sedam dječaka na jutarnjoj misi na blagdan Krštenja Gospodinova 9. siječnja u Sikstinskoj kapeli, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Pet krštenja u Župi Gunja

U gunjanskoj Župi sv. Jakova apostola na blagdan Svete Obitelji u nedjelju, 26. prosinca župnik Ivan Živić krstio je petero djece; četvero iz Gunje te jedno u crkvi Sv. Jurja u filijali Đurići.

Nadbiskup Hranić predvodio slavlje krštenja u Podcrkavlju

Predvodeći u nedjelju 20. lipnja svečano misno slavlje u Župi sv. Ivana Krstitelja u Podcrkavlju kod Slavonskog Broda đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić krstio je malog Martina, osmo dijete u obitelji Marija i Martine Jurilj iz sela Grabarje, te malu Saru, drugo dijete u obitelji Tomislava i Blaženke Petrović iz sela Zdenci.

Kršteno peto i šesto dijete u obitelji Verić

Izaslanik nadbiskupa Đure Hranića preč. dr. Drago Tukara, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku, krstio je četvero djece: Šimuna Grgića, Gabrijelu Babić te blizance Lovru i Martu – peto i šesto dijete u obitelji Verić u nedjelju, 18. travnja u Župi svetoga Lovre đakona i mučenika u Babinoj Gredi.

1 2 3