Budi dio naše mreže
Izbornik

Dvadeset godina djelovanja Udruge sv. Vinka Paulskog

Rijeka (IKA)

Udruga svetog Vinka Paulskog iz Rijeke je u subotu 5. siječnja proslavila 20. obljetnicu djelovanja.

Proslava je započela slavljenjem mise u kapelici Sv. Josipa koju je predvodio duhovnik Udruge don Drago Detić. Na kraju mise prigodnim riječima članovima obratila se bivša predsjednica Josipa Orlović, navodeći mnoga djela dobrote učinjena bližnjima u potrebi.

Osim redovitih posjeta i darivanja siromaha izdvojila je još neke akcije koje je Udruga provodila u proteklih dvadeset godina: predstavu i knjigu „Mreža ljubavi“; mnoge kreativne radionice u došašću i korizmi; duhovne obnove za članice i članove kluba „Nada“; proslave blagdana bl. Ozane, sv. Vinka, sv. Agate; hodočašća u Pariz, Rim, Krašić, Međugorje, Mariju Bistricu, Zagreb; procesije za blagdan sv. Vida; instrukcije iz matematike Ive Furlanisa; misijske dane u Lužnici.

„Sada imamo novu predsjednicu Katelijn Radić. Mlađa je i poletna, radi puno, dobro i mudro vodi rad Udruge nastavljajući stare uhodane akcije, ali i započinjući nove u skladu s potrebama siromaha današnjice koji su uvijek naši gospodari, kako je rekao sveti Vinko. Da se ne umorimo u našem radu posebno se brine s. Renata koja nam uvijek pronalazi potrebite i dok ona bude s nama uvijek ćemo imati siromaha“, rekla je Radić.

Slavlje je nastavljeno na večeri u obližnjem restoranu uz prigodnu tombolu, pjesmu, sjećanja i prijedloge za buduće što bolje djelovanje te molitvu nebeskim zaštitnicima i zagovornicima svetom Vinku Paulskom i blaženom Fredericu Ozanamu.

Ključne riječi:
Udruga sv. Vinka Paulskog