Budi dio naše mreže
Izbornik

Dvobroj glasnika Gospićko-senjske biskupije

Gospić (IKA)

Ovih dana iz tiska je izišao prvi ovogodišnji dvobroj Glasnika Gospićko-senjske biskupije, ukupno 78. i 79. broj izdan u proteklih 21 godinu od ustanovljenja biskupije.

Izdavač glasnika je ordinarijat Gospićko-senjske biskupije. Uredništvo čine s. Robertina Medven, tajnik i kancelar biskupa Zdenka Križića Mišel Grgurić i Lucija Starčević, a tiskna je u OG-grafika iz Ogulina. Na 132 stranice nalazi se 8 rubrika, a u prvoj o Svetoj Stolici bilježe se poruke pape Franje uoči korizme i 35. Svjetskog dana mladih.

U rubrici Hrvatska biskupska konferencija (HBK) prenosi se priopćenje s 23. zasjedanja HBK, Uskrsna poruka HBK, te prilog o imenovanja biskupa Tome Vukšića, nadbiskupom koadjutorom Vrhbosanske nadbiskupije. U rubrici o Metropoliji predstavlja se Dan teologije u Rijeci, nakon čega slijedi najbrojnija rubrika Naša biskupija. Ona prati sva zbivanja u biskupiji od kraja studenog 2019. godine i godišnjeg susreta Caritasovim djelatnika u Ličkom Osiku pa do proslave 20. obljetnice Gospićko-senjske biskupije i 4. obljetnice biskupstva mons. Zdenka Križića obilježenih 25. svibnja 2020.

Zatim slijedi rubrika Kronika biskupovih susreta od prosinca 2019. i proslave Dana teologije u Rijeci pa do 4. lipnja ove godine i proslave sv. Kvirina na Krku. U rubrici Obavijesti prezentiraju se datumi ovogodišnjih krizmi u biskupiji, a Glasnik se zaključuje rubrikom Prilozi. U njima se daju duhovno-psihološki savjeti dr. sc. p. Mije Nikića vezanim za suočavanje s krizom vezanom za COVID-19, a zaključuje se s intervjuom biskup Križića za Lika club.