Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gospicko-senjski-biskup-zdenko-krizic

Proslava Čiste srijede ili Pepelnice u gospićkoj katedrali

U srijedu 17. veljače u katedrali u Gospiću vjernici su proslavili Pepelnicu i tako ušli u četrdesetdnevno pokorničko vrijeme – korizmu. Misu i obred pepeljenja predvodio je gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Koncelebrirali su domaći župnik Mario Vazgeč i župni vikar Domagoj Tujmer. Pjevao je katedralni zbor pod vodstvom Franje Puškarića. Vjernici su se okupili poštujući važeće epidemiološke mjere.

Poruka prigodom Dana posvećenog života 2021.

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života gospićko-senjski biskup Zdenko Križić i predsjednik Hrvatske redovničke konferencije o. Slavko Slišković uputili su poruku prigodom Dana posvećenog života koji se slavi na Svijećnicu 2. veljače 2021. godine.

Misa za biskupa Bogovića

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je u utorak 19. siječnja u gospićkoj katedrali misu za biskupa Milu Bogovića, trideseti dan nakon što je blago u Gospodinu preminuo.

Đakonsko ređenje u Gračacu

Predvodeći euharistijsko slavlje u crkvi Svetog Ivana Krstitelja u župi Gračac u subotu 16. siječnja gospićko-senjski biskup Zdenko Križić zaredio je za đakona člana Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Nikolu Žulja iz župe Knin.

Homilija biskupa Križića na svetkovinu Bogojavljenja

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavio je na svetkovinu Bogojavljenja, u srijedu 6. siječnja, središnju euharistiju u gospićkoj katedrali. Koncelebrirali su kancelar i tajnik Mišel Grgurić i župnik i rektor katedrale Mario Vazgeč. Posluživali su sjemeništarac Marko Butković i ministranti. Pjevanje je predvodio katedralni zbor. Homiliju biskupa Križića prenosimo u cijelosti.

 Polnoćka u Gospiću

Misu polnoćku, 24. prosinca predvodio je u gospićkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić.

U gospićkoj katedrali pokopan mons. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup u miru

U katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću u utorak, 22. prosinca održan je sprovodni obred s ukopom te misa zadušnica za blagopokojnog gospićko-senjskog biskupa u miru mons. dr. Milu Bogovića koji je blago u Gospodinu preminuo u subotu 19. prosinca u Respiracijskom centru KBC-a Rijeka u 82 godini života.

1 2 3 4