Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan susret dekana Gospićko-senjske biskupije

Gospić (IKA)

Pod predsjedanjem gospićko-senjskoga biskupa Zdenka Križića u ponedjeljak 30. siječnja u Gospiću je održana sjednica dekana Gospićko-senjske biskupije, izvijestio je Biskupski ordinarijat Gospić.

Dekani su s biskupom Križićem promišljali o aktualnim temama biskupije. U svojim izvješćima predstavili su stanje u svakom od šest dekanata biskupije. Razgovaralo se o poteškoćama i perspektivama, kao i prijedlozima za kvalitetniju pastoralnu brigu na području mjesne Crkve.

Biskup Križić podsjetio je dekane da će u veljači i ožujku ove godine izvršiti kanonsku vizitaciju i pastirski pohod župa Udbinskog dekanata te ih je potaknuo da kao dekani, u duhu bratske ljubavi i služenja, redovito vrše dekanatske vizitacije u dekanatima koji su im povjereni.

Razgovaralo se i o predstojećem Susretu hrvatske katoličke mladeži kojemu će Gospićko-senjska biskupija biti domaćin 2024. godine. Biskup je obavijestio dekane kako je ustanovljen Odbor za organizaciju SHKM te da će se Susret hrvatske katoličke mladeži održati u Gospiću u subotu 4. svibnja 2024. godine.

Potaknuo ih je da u suradnji sa župnicima svakog dekanata organiziraju dovoljan broj mladih i drugih župljana koji će se uključiti u službu volontera i prihvata određenog broja mladih hodočasnika prigodom toga velikog događaja za Gospićko-senjsku biskupiju i Crkvu u Hrvata. U završnom djelu sastanka biskup je zajedno s dekanima razgovarao o raznim aktivnostima i susretima koji će se održati prema Pastoralnom kalendaru Gospićko-senjske biskupije, izvijestio je Biskupski ordinarijat Gospić.