Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmeni susret svećenika Gospićko-senjske biskupije

Gospić (IKA)

U Biskupskom ordinarijatu u Gospiću u ponedjeljak 19. veljače održan je tradicionalni korizmeni susret svećenika Gospićko-senjske biskupije. Svećenicima je na sastanku detaljnije predstavljena organizacija i događaj Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se održati u svibnju, objavio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

Prvi dio programa započeo je u katedrali molitvom Trećega časa te pokorničkim bogoslužjem koje je vodio o. Tiho Radan, župni vikar u Gospiću.

Drugi dio susreta održan je u Biskupskom ordinarijatu. Nakon pozdrava dijecezanskog upravitelja mons. Richarda Pavlića, vlč. Karlo Šoljarić i Valentina Borovac su kao članovi Odbora za organizaciju SHKM-a u Gospiću svećenicima detaljnije predstavili organizaciju i sam događaj koji će se održati u svibnju. Predstavili su Priručnik s katehezama kao vid pripreme mladih za SHKM te način prijave mladih na Susret. Prikazali su planirani Biskupijski križni put te Priručnik za župne dopisnike. Pozvali su također župnike na suradnju u organizaciji i dočeku mladih te dane.

Nakon izlaganja, preč. Mišel Grgurić održao je kratki sastanak sa svećenicima gdje ih je uputio u stvari tehničke naravi te trenutačno stanje u Biskupiji.