Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svecenici

Preduskrsni plenarni svećenički sastanak u Krku

U Krku je u srijedu 29. ožujka održan redovni preduskrsni plenarni svećenički sastanak koji je, uz krčkog biskupa Ivicu Petanjka te umirovljenog biskupa Valtera Župana, okupio 40-tak svećenika i redovnika te bogoslove Krčke biskupije. Na sastanku je najavljena reorganizacija biskupije s obzirom na starosnu dob i broj svećenika te pastoralne potrebe.

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama svetišta Gospe od Vrpolja u Vrpolju. Središnji dio susreta bilo je izlaganje „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt“ koje je održao profesor moralne teologije na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dr. fra Ante Bekavac.

Hodočašće svećenika u Sjevernu Makedoniju i Grčku

Tridesetorica svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije, zajedno s đakovačko-osječkim nadbiskupom i metropolitom Đurom Hranićem te srijemskim biskupom koadjutorom Fabijanom Svalinom hodočastili su od nedjelje 5. do subote 11. ožujka u Sjevernu Makedoniju i Grčku.

Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz Zapadne Europe

Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i trajne đakone iz Zapadne Europe o temi „Daj mi duše, drugo uzmi“ (sv. Ivan Bosco), održane su od 6. do 9. ožujka u Kući za duhovne vježbe „Sv. Pavao“ Biskupije Augsburg u Leitershofenu kod Augsburga, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. Duhovne je vježbe vodio prof. em. dr. o. Josip Gregur, SDB.

Korizmena rekolekcija svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije

U Marijanskom svetištu i Duhovnom centru Vepric u srijedu, 8. ožujka, upriličena je korizmena rekolekcija svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije na kojoj se okupilo oko 120 svećenika u zajedništvu s apostolskim upraviteljem mons. Želimirom Puljićem i nadbiskupom u miru mons. Marinom Barišićem.

Korizmena duhovna obnova polaznika Trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije

Polaznici Trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije sudjelovali su na korizmenoj duhovnoj obnovi u Župi sv. Ivana Nepomuka, Stupnik-Lučko koju je u ponedjeljak 6. ožujka predvodio preč. mr. Josip Kuhtić, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i župnik Župe Pohoda BDM na Dolcu u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3 25