Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svecenici

Papa Franjo ustanovio službu katehete

U Vatikanu je u utorak 11. svibnja objavljeno apostolsko pismo u obliku motu proprija pape Franje Antiquum ministerium kojim se ustanovljuje služba katehete.

Duhovna obnova za svećenike Srijemske biskupije

Ured za duhovnu formaciju svećenika Srijemske biskupije, na čelu s preč. Berislavom Petrovićem, organizirao je u ponedjeljak 10. svibnja mjesečnu duhovnu obnovu za svećenike Srijemske biskupije i redovnike koji djeluju na području te biskupije.

Održan Seminar izgradnje svećenika Vrhbosanske nadiskupije

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu 1. i 2. ožujka održan je Seminar trajne izgradnje svećenika Vrhbosanske nadbiskupije za misnike do 10 godina svećeništva, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Na Plehanu počele duhovne vježbe za svećenike

Duhovna vježbe za svećenike pod geslom „Ako mi tko hoće služiti, neka ide za mnom!“ (Iv, 12, 26.) počele su u nedjelju 21. veljače u franjevačkom samostanu na Plehanu u Bosanskoj Posavini.

Svećenici, redovnici i redovnice na zajedničkom božićnom čestitanju kod kardinala Puljića i nadbiskupa Vukšića

Budući da većini svećenika predstoje brojne pastoralne obveze na svetkovinu Božića i tijekom predstojećih božićnih blagdana, sarajevski misnici su se, zajedno s redovnicima i redovnicama raznih družbi u Sarajevu, 23. prosinca okupili u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije na zajedničkom čestitanju kod dvojice vrhbosanskih nadbiskupa: kardinala Vinka Puljića i koadjutora mons. Tome Vukšića, apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH.

Svećenici će na Božić moći slaviti do četiri mise

Kongregacija za bogoštovlje i stegu sakramenata je u srijedu 16. prosinca objavila Dekret kojim se svećenicima daje mogućnost da u ovogodišnjem božićnom vremenu slave četiri mise na svetkovinu Rođenja Gospodnjega – Božić, svetkovinu Marije Bogorodice i svetkovinu Bogojavljenja, uz dopuštenje mjesnog ordinarija.

1 2 3 10