Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svecenici

Razgovor biskupa Vlade Košića za Glas Koncila

Sugovornik središnjega intervjua u novom broju Glasa Koncila, priređenom za nedjelju 20. studenog, je sisački biskup Vlado Košić, koji govori o otvaranju postupka za proglašenje blaženima i svetima sisačkih svećenika i bogoslova ubijenih u 20. stoljeću.

Papa Franjo: U formaciju se može uvući napast krutosti

Nakon što im je predao tekst unaprijed pripremljenoga govora, papa Franjo se sudionicima tečaja za rektore i odgojitelje sjemeništā u Latinskoj Americi, koje je primio u audijenciju u četvrtak 10. studenoga, obratio spontano te istaknuo tri osobine svećenika: blizinu, nježnost i milosrđe, izvještava Vatican News.

Zadarski svećenici, žrtve Drugog svjetskog rata i poraća - tema Svećeničke rekolekcije u Zadru

Don Filip Kucelin, župnik Župe Gospe od Ružarija u Preku, na svećeničkoj rekolekciji u srijedu, 9. studenoga, u dvorani sjemeništa Zmajević u Zadru, predstavio je zadarskim svećenicima tijek kanonskog postupka u kojemu se prikuplja dokumentacija o svećenicima Zadarske nadbiskupije, kandidatima za moguću beatifikaciju kao žrtava komunističke represije koja je iskazivala neprijateljstvo i mržnju prema Bogu i Crkvi.

Papa Franjo: Našem svijetu, punom sebičnosti, potrebno je jedinstvo

Susrevši se s članovima Vijeća Unije malgaških svećenika, redovnika i redovnica koji su na poslanju u Rimu, u četvrtak 27. listopada, papa Franjo je istaknuo da je u vremenu u kojemu je ugrožen mirni suživot među narodima, iskustvo posvećenja Kristu dokaz da se život može živjeti drugačije u svjetlu evanđelja, objavio je Vatican News.

1 2 3 21