Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svecenici

Duhovna obnova svećenika iz Zavoda sv. Jeronima u Rimu

Svećenici Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu predvođeni rektorom vlč. Markom Đurinom obavili su u subotu, 23. listopada mjesečnu duhovnu obnovu u rimskom marijanskom svetištu Gospe od Božje Ljubavi (Santuario della Madonna del Divino Amore).

Započele duhovne vježbe za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije

Zazivom Duha Svetoga u ponedjeljak, 27. rujna u večernjim satima u Kući Betanija u Velom Lošinju, započele su petodnevne duhovne vježbe za dvadesetak svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, a među kojima je i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Tema duhovnih vježbi je „Transformacijska snaga Božje riječi“.

U Đakovu započeo Teološko-pastoralni seminar za svećenike

Teološko-pastoralni seminar za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije o temi „Svećenik i bolest: integrativni pristup u svjetlu recentnih kriza“ započeo je u srijedu 15. rujna u Dvorani biskupa Antuna Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu.

Bratislava: Papin susret s klerom

Nakon susreta s predstavnicima građanskih vlasti, društva i Diplomatskog zbora, drugoga dana pastoralnog pohoda Slovačkoj u ponedjeljak, 13. rujna papa Franjo se u katedrali Svetoga Martina glavnoga grada Slovačke susreo s biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, sjemeništarcima, bogoslovima i vjeroučiteljima. U svome govoru je istaknuo kako Crkva mora kročiti putom poniznosti. „Oslobodimo se pretjerane brige za nas same i naše strukture“, rekao je.

Objavljen službeni program putovanja pape Franje u Budimpeštu i Slovačku

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 21. srpnja službeni program apostolskog putovanja pape Franje u Budimpeštu i Slovačku na kojem će boraviti od 12. do 15. rujna. Papa će u Mađarskoj 12. rujna predsjedati Završnim misnim slavljem Svjetskog euharistijskog kongresa u Budimpešti, a zatim otputovati u Slovačku, gdje će pohoditi glavni grad Bratislavu te gradove Košice, Prešov i Šaštin.

1 2 3 11