Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana sjednica članova Senjskog kaptola „Svete Marije“

Senj (IKA)

Kanonici Senjskog kaptola „Svete Marije“ održali su u srijedu 5. srpnja godišnju sjednicu, izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

Nakon molitve Trećeg časa u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, gospićko-senjski biskup Zdenko Križić otvorio je, uvodnim pozdravom, u župnom domu u Senju rad sjednice. Uz biskupa, sudjelovali su kanonici: preč. Mile Čančar, kanonik u miru, preč. Tomislav Šporčić, mons. Marinko Miličević, preč. dr. Richard Pavlić i preč. Nikola Turkalj, preč. Mile Šajfar i preč. Stjepan Zeba te začasni kanonici Luka Blažević i Silvio Milin.

Prepošt kaptola mons. Mile Čančar predstavio je dnevni red sjednice koji su prisutni kanonici prihvatili. Pročitan je zatim zapisnik prošle sjednice. U razgovoru, osvrnuli su se na rad Kaptola, tj. o sudjelovanju kanonika na slavljima za Gospu Karmelsku u Senju, Smiljanu i Kuterevu.

Zatim su razgovarali u sudjelovanju kanonika u slavlju Velike Gospe na Krasnu kao i na program sudjelovanja kanonika na proslavama Gospe Ribarske u Senju i Sv. Marije Magdalene u Gospiću. Razgovor se nastavio o aktualnim temama te trenutnom stanju u Biskupiji. Sjednica je završena objedom za koji se pobrinuo domaćin preč. dr. Richard Pavlić sa svojim suradnicima, izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.