Budi dio naše mreže
Izbornik

Europski biskupi pomolili se za žrtve I. svjetskog rata

Bruxelless (IKA )

Članovi Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije (COMECE) 24. listopada posjetili su belgijski grad Ypres, poprište nekoliko bitaka I. svjetskog rata, prenosi Vatican News. Tamo su u katedrali Sv. Martina, u prisutnosti više stotina mladih iz različitih zemalja, proslavili misu za sve poginule, a potom sudjelovali na ekumenskoj molitvi u Memorijalnoj crkvi Sv. Jurja.

Događaj je organiziran dan prije jesenskog zasjedanja vijeća te uoči stote obljetnice završetka I. svjetskog rata. U priopćenju biskupi su zamolili sve ljude dobre volje da zajedno rade na promicanju dijaloga, ključnog elementa za projekt mira Europske unije.

Jesensko zasjedanje vijeća održano je 25. i 26. listopada u Bruxellesu. Tema zasjedanja bili su izbori za Europski parlament koji će se održati u svibnju sljedeće godine. Biskupi su također razgovarali s visokim predstavnicima Europske unije o budućim izazovima za Europu, objavljeno je na mrežnoj stranici Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije.

Ključne riječi:
Bruxelles COMECE