Budi dio naše mreže
Izbornik

Filipini u molitvi za „nacionalno ozdravljenje“

Manila (IKA)

Od blagdana Blažene Djevice Marije od brda Karmela (Gospe Karmelske), 16. srpnja, do blagdana Posvećenja bazilike svete Marije Velike (Gospe Snježne), 5. kolovoza, trajat će 21-dnevna molitva za „nacionalno ozdravljenje“ na koju je pozvao filipinski nadbiskup mons. Socrates Villegas, objavio je Vatican News.

U pismu župnicima svoje nadbiskupije, kako stoji na mrežnoj stranici Filipinske biskupske konferencije, nadbiskup Villegas ističe osjećaj nemoći i malodušnosti koji vlada u zemlji, te upozorava da se zbog zdravstvene krize i društveno-političkih nereda ljudi osjećaju nesposobnima bilo što učiniti, nesposobnima shvatiti da su Gospodinovi učenici. Zbog toga zaziv Djevici Mariji da, ako se uhvatimo za Nju, kako je istaknuo nadbiskup, nećemo nikada biti nezaštićeni.

„Danas smo u stanju pobune protiv Boga, zbog toga vidimo posljedice svojega grijeha“, napomenuo je nadbiskup, „moramo se pokajati ako želimo ozdraviti“. Zbog toga će tijekom 21 dana te inicijative, na svakoj misi biti izgovoren čin posvete zemlje Gospi i Molitva za nacionalno ozdravljenje. Isto se preporučuje moliti i u obitelji, na kraju molitve krunice.

Posljednjega dana, 5. kolovoza, u 11 sati bit će slavljena svečana misa u bazilici Naše Gospe u Manaoagu. „Zbog posebnih mjera nametnutih pandemijom, u bazilici će biti prisutni samo biskupijski svećenici te redovnici i redovnice“, istaknuo je nadbiskup. Ali, misu će biti moguće pratiti putem prijenosa. „Ne popuštamo obeshrabrenju i žalosti, nego idemo Gospi, našoj Majci, pouzdajemo se u Nju i tražimo utjehu“, rekao je na kraju nadbiskup Villegas, objavio je Vatican News