Budi dio naše mreže
Izbornik

Franjevački bogoslovi pripremaju se za polaganje vječnih zavjeta

Slavonski Brod (IKA)

U sklopu priprema za polaganje vječnih zavjeta koje se kroz tri tjedna počevši od ponedjeljka 29. srpnja održavaju u župi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru dvadeset i trojica bogoslova četiriju franjevačkih provincija iz Hrvatske i BiH posjetili su u subotu 3. kolovoza Slavonski Brod.

Ove godine organizator je Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda zajedno s povjerenikom fra Krunoslavom Kocijanom – odgojiteljem bogoslova te provincije. U Slavonski Brod došla su jedanaestorica bogoslova iz Franjevačke provincije Bosne Srebrene, šestorica bogoslova iz Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM, petorica iz Provincije sv. Ćirila i Metoda i jedan iz provincije Franjevaca trećoredaca glagoljaša.

Po dolasku pohodili su prvo Klasičnu gimnaziju fra Marijana Lanosovića i brodsku Tvrđavu. S djelovanjem te škole koja je s radom započela 1998. godine upoznao ih je ravnatelj fra Klaudio Milohanović. Pohodili su potom franjevački samostan i franjevačku crkvu Presvetog Trojstva u kojoj trenutačno djeluju trojica franjevaca.