Budi dio naše mreže
Izbornik

Gitarski koncert u Slunju

Slunj (IKA)

U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Slunju održan je u četvrtak 30. lipnja koncert polaznika Glazbene škole Karlovac i njihove profesorice gitare Tene Bunčić.

Goste iz Karlovca najavio je domaći župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić. Mladi glazbenici podarili su slunjskoj publici koncert sa skladbama niza autora, više ili imanje poznatih, čime su pokazali svoje umijeće i dočarali magičnost tog instrumenta.

Ukupno su izveli 12 točaka. Počeli su Andro Bunčić i Juraj Nikšić, nastavila je Magdalena Peroš (J. Hornera: My Heart will go on ). Lorena Kiš odsvirala je od J. Holecka Black Cat. Niko Pavlaković i Luka Krčelić izveli su od T. Bunčić Hommage a Dj. Olle B. Luka Krčelić, Franka Bartolčić, Niko Pavlaković, Matej Kurs i Magdalena Peroš (ukulele) izveli su od Đ. Balaševića Ringišpil, Petra Svetić-Radočaj (violina), Luka Krčelić, Franka Bartolčić, Niko Pavlaković, Mateja Kurs i Jakov Bunčić od norveške skupine A-ha skladbu Take on me. Zatim je puni orkestar odsvirao pet biranih brojeva od poznatih autora.

Publika je pljeskom nagradila mlade glazbenike i time ih podržala u njihovu daljnjem usavršavanju u glazbi. Ljetna škola gitare u Karlovcu djeluje 21 godinu.