Budi dio naše mreže
Izbornik

Godišnji sastanak Vrhovne uprave i kućnih predstojnica Družbe sestara franjevki od Bezgrješne

Šibenik (IKA)

Godišnji sastanak Vrhovne uprave i kućnih predstojnica Družbe sestara franjevki od Bezgrješne održan je od petka, 23. veljače do subote, 24. veljače 2024. u kući matici u Šibeniku, izvijestila je Hrvatska redovnička konferencija.

Na početku sastanka okupljene je pozdravila vrhovna poglavarica s. Terezija Zemljić.

Potom je uvodno predavanje o temi „Molitva časoslova“ održao profesor liturgike na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu doc. dr. fra Domagoj Volarević. Tema je bila povezana uz redovnički život sestara, ali i uz Godinu molitve za Jubilej 2025. Sestre su sudjelovale na euharistijskom slavlju sa sestrama iz kuće matice koje je slavio gvardijan Samostana sv. Frane u Šibeniku fra Josip Ivanović.

Radni dio sastanka započeo je izvješćem vrhovne poglavarice s. Terezije Zemljić o životu i djelovanju sestara u Družbi te važnijim događajima u njoj  prošle godine, kao i o djelovanju Vrhovne uprave. Uslijedila su izvješća kućnih predstojnica o životu i djelovanju pojedinih zajednica Družbe: s. Zvonimira Nimac (Zagreb), s. Zdravka Gverić (Podstrana), s. Nevenka Grgat (Šibenik – kuća matica), s. Mandica Starčević (Šibenik – Biskupija), s. Nikolina Bilić (HKŽ München), s. Benedikta Gotovac (Primošten), s. Klara Pavlović (Vodice) i s. Angelika Vuković (Stankovci).  O ekonomskim pitanjima i financijskom upravljanju sredstvima izvješće je dala vrhovna ekonoma s. Slavica Bezjak. O djelovanju Dječjeg vrtića „Brat Sunce“ izvješće je dala ravnateljica s. Anita Krajač.

Nakon svih izvješća, doneseni su zaključci i smjernice koje će kućne predstojnice prenijeti sestrama u svojim zajednicama, a vrhovna poglavarica uputiti sestrama pismeno.