Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: izvjesce

Izvješće o prijavama i poduzetim radnjama vezano za slučajeve zlostavljanja maloljetnika i odraslih osoba u Riječkoj nadbiskupiji

Riječki nadbiskup Mate Uzinić na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 22. svibnja, u Nadbiskupskom domu iznio je detalje o postupanju u slučajevima u kojima su se provodile ili se provode istrage protiv svećenika. Uz ispriku svim žrtvama bilo kakvog nasilja počinjenog od strane svećenika i službenika Crkve, pozvao je sve koji imaju saznanja o takvim djelima da se jave i podnesu prijave. Izvješće objavljeno i na stranici Riječke nadbiskupije prenosimo u cijelosti.

Talijanska biskupska konferencija najavila drugo izvješće o slučajevima zlostavljanja

Drugo izvješće o slučajevima zlostavljanja bit će objavljeno u studenom. „Sadržavat će podatke iz svih talijanskih biskupija“, rekao je u četvrtak 23. ožujka nadbiskup Giuseppe Baturi, glavni tajnik Talijanske biskupske konferencije (CEI). Nadbiskup Cagliarija govorio je na tiskovnoj konferenciji pri zatvaranju Stalnog vijeća CEI-a, koje od ponedjeljka zasjedalo u Rimu, izvijestio je Vatican News.

U Europi 20 milijuna djece živi u siromaštvu

Najnovije izvješće inicijative Save the Children koje analizira 14 europskih zemalja, od kojih je devet u Europskoj uniji i pet izvan EU pokazuje da je siromaštvo maloljetnika u porastu diljem Europe, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

1 2