Budi dio naše mreže
Izbornik

Godišnji susret gvardijana s upravom Provincije braće kapucina

Dubrovnik (IKA)

U samostanu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku od 14. do 17. veljače o. g. održava se godišnji susret gvardijana s upravom Provincije braće kapucina.

Pristigli su sljedeći gvardijani: fra Žarko Lučić iz Splita, fra Dejan Lecić iz Zagreba (sv. Mihael), fra Mijo Šarčević iz Varaždina, fra Josip Patrčević iz Osijeka, fra Drago Vrhovac iz Karlobaga, fra Branko Lipša iz Zagreba (sveti Leopold), fra Eugen Pavlek iz Rijeke, fra Anto Pervan iz Topuskog, a kao domaćin je bio i fra Tomo Ivanko gvardijan Gospe od milosrđa u Dubrovniku. Susretu su također nazočili svi članovi uprave Provincije.

Susret je započeo 14. veljače okupljanjem i objedom u samostanskom blagovalištu, dok je radni dio sjednice započeo u 16.30 sati zazivom Duh Svetog te prigodnim predavanje fr. Tomislava Kraljevića, priora dominikanskog samostana u Dubrovniku, o važnosti nade u ljudskom i nadasve kršćanskom životu i djelovanju bez koje je nemoguće živjeti svoj život i poslanje osobito u kriznim situacijam kao što je npr. bilo iskustvo COVID-A 19.

Nakon predavanja i diskusije uslijedila je molitva Večernje i krunice s vjernicima te svetom misom u 19 sati svih sudionika. U homiliji provincijal fra Juro Šimić u kratim je crtama objasni vjernicima cilj ovog susreta naglašavajući važnost sagledavanja prijeđenog puta, aktualne situacije i izazova budućnosti u svjetlu Božje riječi i Duha Svetoga. U srijedu, 15. veljače radni dio je započeo prigodnim obraćanjem provincijala. Potom se započelo s čitanjem izvješća iz pojedinih zajednica po metodologiji prikaza molitveno–bratskog života u zajednici, apostolata (župa ili drugo djelovanje) i ekonomskog izvješća. Izvješća pomažu prikazati život svake pojedine zajednice sa njihovim novostima, te planovima i prijedlozima koji se žele ili trebaju ostvariti u netom započetoj godini koja je ujedno i kapitularna.

 

 

Ključne riječi:
gvardijani kapucini susret