Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kapucini

Pokrenuta mrežna stranica samostana kapucina u Osijeku

Samostan kapucina u Osijeku dao je izraditi mrežnu stranicu koja je u funkciji od svetkovine Bezgrešne, zaštitnice Reda manje braće kapucina, 8. prosinca, a dostupna je na internetskoj adresi www.kapucini-osijek1703.com

Kapucini planiraju novi početak u Nizozemskoj

Šezdesetih godina prošlog stoljeća u Nizozemskoj je živjelo više od 600 kapucina. Na kraju je ostao samo samostan Tilburg kao mjesto za staru braću i one kojima je potrebna skrb. Sada odgovorna njemačka pokrajina planira oživljavanje, izvijestila je 23. lipnja KNA.

Mons. Uzinić predvodio proslavu svetkovine Gospe Lurdske na Žabici

Riječki nadbiskup Mate Uzinić predslavio je na svetkovinu Blažene Djevice Marije Lurdske, u subotu 11. veljače 2023., u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske na riječkoj Žabici, misu za bolesnike i medicinsko osoblje, izvijestio je nadbiskupijski Ured za odnose s javnošću.

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji

Papa Franjo je na kraju mise kanonizacije Giovannija Battiste Scalabrinija i Artemidea Zattija izmolio s okupljenima molitvu Anđeo Gospodnji. Prije Angelusa je uputio uobičajeni nagovor koji prenosimo u cijelosti.

Proslavljena svetkovina sv. Franje kod kapucina u Dubravi

Svetkovina sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja triju franjevačkih redova, svečano je proslavljena u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi u utorak 4. listopada. Misu je predslavio ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto uz koncelebraciju provincijala Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šimića i fra Branka Lipše, župnika i gvardijana samostana sv. Leopolda Bogana Mandića te ostalu subraću.

Kapucin fra Mišo Biskup položio svečane zavjete

Bogoslov kapucinskog reda fra Mišo Biskup položio je svoje svečane redovničke zavjete u ruke provincijala Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šimića u subotu 17. rujna, na blagdan Rana sv. Oca Franje, tijekom svečanog euharistijskog slavlja u biskupijskom Svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku, kojim upravljaju kapucini.

1 2 3 5