Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kapucini

Biskup Bože Radoš: Sveti Leopold je bljesak Evanđelja

Varaždinski biskup Bože Radoš predvodio je svečano večernje euharistijsko slavlje na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića u utorak, 12. svibnja u Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi kojom upravljaju kapucini.

Održan izborni kapitul Mjesnog bratstva FSR-a kapucini - Osijek

U Kapucinskom samostanu sv. Jakova u Osijeku 8. veljače održan je izborni kapitul Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (FSR; Ordo Franciscanus Saecularis/OFS) kapucini – Osijek na kojemu je, između kandidata „trećoredaca“, izabrano vijeće Mjesnoga bratstva u sastavu: Zdenko Teklić (ministar/služitelj/predstojnik), Ruža Barišić (doministra/zamjenica služitelja), Miljenko Anić (tajnik), Goran Milašinović (povjerenik za formaciju/učitelj novaka) i Tomislav Genda (blagajnik).

Predbožićni koncert kod kapucina u Osijeku

U Kapucinskoj crkvi sv. Jakova u Osijeku u subotu 21. prosinca, Pjevačko društvo sv. Josipa - Osijek, na svom predbožićnom koncertu ugostilo je Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo “Zoranić“ iz Zadra, koji djeluje već 111 godina.

Vikend-susret u kapucinskom samostanu

Osobe koje razmišljaju o duhovnome pozivu mogu detaljnije upoznati redovničku zajednicu kapucina, razmisliti o sebi i svome životu u Božjoj prisutnosti na susretu od 15. do 17. studenoga u Samostanu sv. Leopolda B. Mandića u Zagrebu.

Papa Franjo franjevcima kapucinima: Budite ponizni i siromašni misionari

Radost je vaša snaga – istaknuo je papa Franjo u svom obraćanju skupini franjevaca kapucina iz talijanske pokrajine Marche, koje je 10. listopada primio u audijenciju. Na susretu se razvio srdačan razgovor, utemeljen na bratskom odnosu i jednostavnosti, tijekom kojega je Papi upućeno i nekoliko pitanja.

Završeni 11. dani hrvatskih svetaca i blaženika

Programom o hrvatskim kapucinskim svecima sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću i sluzi Božjem Anti Tomičiću te misnim slavljem koje je predvodio kapucinski provincijal fra Jure Šarčević i projekcijom dokumentarnoga filma „Sveti Leopold Bogdan Mandić u rodnom Herceg Novom“ scenarista i redatelja Bože Vodopije u križevačkoj župnoj crkvi Sv. Ane u nedjelju 26. svibnja završeni su 11. dani hrvatskih svetaca i blaženika.

Kardinal Puljić predvodio slavlje kod varaždinskih kapucina

Blagdan ukazanja Blažene Djevice Marije u Lurdu najveći je blagdan u kapucinskoj crkvi u Varaždinu, u kojoj se slavi već više od 120 godina. Ovogodišnju svečanu koncelebriranu misu kojom je proslavljen i Svjetski dan bolesnika predvodio je 11. veljače vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

1 2