Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kapucini

Predbožićni koncert kod kapucina u Osijeku

U Kapucinskoj crkvi sv. Jakova u Osijeku u subotu 21. prosinca, Pjevačko društvo sv. Josipa - Osijek, na svom predbožićnom koncertu ugostilo je Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo “Zoranić“ iz Zadra, koji djeluje već 111 godina.

Vikend-susret u kapucinskom samostanu

Osobe koje razmišljaju o duhovnome pozivu mogu detaljnije upoznati redovničku zajednicu kapucina, razmisliti o sebi i svome životu u Božjoj prisutnosti na susretu od 15. do 17. studenoga u Samostanu sv. Leopolda B. Mandića u Zagrebu.

Papa Franjo franjevcima kapucinima: Budite ponizni i siromašni misionari

Radost je vaša snaga – istaknuo je papa Franjo u svom obraćanju skupini franjevaca kapucina iz talijanske pokrajine Marche, koje je 10. listopada primio u audijenciju. Na susretu se razvio srdačan razgovor, utemeljen na bratskom odnosu i jednostavnosti, tijekom kojega je Papi upućeno i nekoliko pitanja.

Završeni 11. dani hrvatskih svetaca i blaženika

Programom o hrvatskim kapucinskim svecima sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću i sluzi Božjem Anti Tomičiću te misnim slavljem koje je predvodio kapucinski provincijal fra Jure Šarčević i projekcijom dokumentarnoga filma „Sveti Leopold Bogdan Mandić u rodnom Herceg Novom“ scenarista i redatelja Bože Vodopije u križevačkoj župnoj crkvi Sv. Ane u nedjelju 26. svibnja završeni su 11. dani hrvatskih svetaca i blaženika.

Kardinal Puljić predvodio slavlje kod varaždinskih kapucina

Blagdan ukazanja Blažene Djevice Marije u Lurdu najveći je blagdan u kapucinskoj crkvi u Varaždinu, u kojoj se slavi već više od 120 godina. Ovogodišnju svečanu koncelebriranu misu kojom je proslavljen i Svjetski dan bolesnika predvodio je 11. veljače vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Đakonsko ređenje dvojice franjevaca kapucina

Na prvu nedjelju došašća, 2. prosinca, u kapucinskoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi krčki biskup fra Ivica Petanjak, OFMCap za đakone je zaredio dvojicu članova Hrvatske kapucinske provincije.

Kapucini slave 400. obljetnicu dolaska u Zagreb

Provincijal Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Jure Šarčević najavio je u programu Hrvatskoga katoličkog radija da će se 400. obljetnica dolaska kapucina u Zagreb (1618. – 2018.) obilježiti liturgijskom proslavom, međunarodnim znanstvenim simpozijem te otkrivanjem spomen-ploče na zgradi Državnoga hidrometeorološkog zavoda.

Proslava blagdana p. Pija u crkvi Sv. Leopolda Mandića u Zagrebu

Svečano euharistijsko slavlje na blagdan sv. p. Pija u kapucinskoj crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu predvodio je član prelature Opus Dei mons. Jorge Ramos. Ovogodišnja proslava blagdana bila je u znaku stote obljetnice p. Pijeva dobivanja stigmi koje su pola stoljeća krvarile i u znaku pedesete obljetnice smrti toga glasovitoga talijanskoga sveca.

Papa primio u audijenciju sudionike 85. generalnog kapitula Reda manje braće kapucina

Papa Franjo primio je 14. rujna u Klementovoj dvorani Apostolske palače u audijenciju sudionike 85. generalnog kapitula Reda manje braće kapucina koji se održavao u Međunarodnom zavodu „Sv. Lovre Brindiškog“ od 27. kolovoza do 16. rujna. Papa se braći kapitularcima obratio spontanim riječima a govor koji je Sveti Otac pripremio za tu prigodu predan je prisutnima. U nastavku donosimo prijevod Papina pripremljenoga govora: