Budi dio naše mreže
Izbornik

Godišnji susret splitske provincije Društva Prijatelja Maloga Isusa

Vepric (IKA)

U marijanskom svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu u subotu 25. svibnja održan je godišnji zajednički susret Društva Prijatelja Maloga Isusa, splitske provincije.

Predvoditelj euharistijskog slavlja bio je dr. don Marko Trogrlić, a propovijedao je dr. don Hrvoje Relja. Susret je animirala pročelnica s. Dolores Brkić. Pjevao je župni zbor Gospe od Pojišana iz Splita pod dirigentskom palicom Duška Videke, dok je za orguljama bio Nikša Lendić. Posebna radost bilo je primanje 20 novih članova u Društvo PMI-a.

U euharistijsko slavlje i molitvu krunice uključeni su bili sudionici akcije „Hod za život“, obitelji, svećenici, bolesnici, Crkva, Domovina, pokojni članovi i mladi. Sakupili su i donacije za jednu obitelj, koja je član Društva. Sudjelovali su Prijatelji Malog Isusa iz tri države Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. S. Dolores je u govoru naglasila: „Naše zajedništvo ima smisla jer je Isus taj koji nas okuplja, a Duh Sveti nas čini radosnima. Slavimo prijateljstvo s Malim Isusom u okrilju Majke Božje“. Provincijalna glavarica s. Anemarie Radan pozdravila je okupljene i zahvalila Bogu i svima okupljenima na sudjelovanju u godišnjem susretu. Nakon popričesne molitve uslijedio je obred primanja u Društvo PMI-a.

 

Don Marko je blagoslovio iskaznice, Statute, medaljicu Maloga Isusa i prigodni dar koji su novi članovi primili kao znak pripadnosti Društvu. Nove članove društva pročelnica je prozivala osobno, te su darove primali iz ruke s. Anemarie, s. Vedrane Krstičević, Zrinke Ančić te animatorica Meri Ribičić i Ankice Kaćunić. U velikoj svečanoj dvorani svjedočanstvo su izrekli Nansi i Patrik Latta. Zbor s Pojišana otpjevao je dvije skladbe „Samo Bog je ljubav moja“ i „Veličaj“.

Potom su se ponovno okupili kod Gospine špilje gdje su molili Gospinu krunicu koju su predvodili PMI-a iz više skupina. Na koncu je s. Vedrana pozdravila sve i prenijela pozdrave vrhovne glavarice s. Marije Banić, ravnateljice Društva s. Anamarije Kesten te koordinatorice za PMI s. Anđeline Perić. Pročelnica s. Dolores zahvalila je svim Prijateljima Malog Isusa, sestrama i animatorima na zauzetom molitveno-karitativnom djelovanju te zboru s Pojišana.