Budi dio naše mreže
Izbornik

Golman i trener Bayerna na hrvatskom krštenju u Münchenu

München (IKA)

U crkvi sv. Gabriela u Münchenu, u kojoj je svake nedjelje i svetkovine redovito hrvatsko i vjerničko okupljanje, 19. rujna proslavljeno je krštenje maloga Tina Emanuela, sina Martine i Tonija Tapalovića.

Krst je podijelio fra Marinko Vukman, dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu. Slavlje je služeno na hrvatskom i njemačkom jeziku. Krstitelj fra Marinko je na početku dan krštenja opisao kao dan što ga učini Gospodin, te je pozvao: kličimo i radujmo se u njemu.

Izrazio je radost roditelja i prijatelja zbog rođenja i krštenja Tina Emanuela, i posebno radost velike zajednice Crkve. Naglasio je da krst uvodi dijete u Isusovu Crkvu i čini ga kršćaninom i članom Crkve. U toj živoj Crkvi je Isus i danas prisutan i djeluje da se rodi jedno novo, sveto čovječanstvo koje će naviještati silna Božja djela na zemlji. Potaknuo je roditelje na ljudski i kršćanski odgoj koji su usko povezani. Dobrota i ljubav koju budu iskazivali svome djetetu treba mu biti i put do ljubavi Božje.

Za vrijeme krštenja pjevao je zbor mladih članova Franjevačke mladeži iz župe München, koji je svojom pjesmom oduševio nazočne. U molitvi vjernika i u čitanjima aktivno su sudjelovali prijatelji obitelji, posebno kumovi Sandra Tomić Strošek i golman Bayerna Manuel Neuer.

Toni Tapalović, otac novokrštenika je desetak godina trener jednoga od najboljih nogometnih golmana današnjice Manuela Neuera pa zahvaljujući njemu, golman Bayerna često i rado posjećuje Hrvatsku i uživa u njenim ljepotama.

Na krštenju su bili i trener Bayerna Hans Flick te bivši vratar Schalkea 04, Dortmunda, Arsenala i njemačke reprezentacije Jens Lehmann.

Na kraju slavlja fra Marinko je čestitao i zahvalio roditeljima Martini i Toniju što su crkvenu i narodnu zajednicu obogatili novim članom, a malom Tinu Emanuelu poželio je da napreduje u dobi, mudrosti i milosti i pred Bogom i ljudima.