Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krstenje

Krštenje petog djeteta i dijamantni pir u župi Kotoriba

Varaždinski biskup Bože Radoš predslavio je u nedjelju 29. siječnja u kotoripskoj crkvi Sedam žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa misu tijekom koje je podijelio sakrament krštenja djevojčici Sari, petom djetetu u obitelji Andreje i Andrije Krušelj, a ujedno je proslavljen i dijamantni pir supružnika Slavice i Đure Matotek.

Isus – učitelj navještaja

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 25. siječnja papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu Papine meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema „Isus – učitelj navještaja (Lk 4, 17-21)“.

Cavtat: Mons. Glasnović krstio peto dijete obitelji Vezilić

Dubrovački biskup Roko Glasnović krstio je malenog Nika, peto dijete u obitelji Marije i Nika Vezilića, u subotu 14. siječnja u Župi sv. Nikole u Cavtatu. Na podjeli sakramenta sudjelovao je i župnik don Mato Karamatić, dekan Konavoskog dekanata.

Papin Angelus na blagdan Krštenja Gospodinova

Po završetku svete mise s obredom krštenja na blagdan Krštenja Gospodinova u nedjelju, 8. siječnja u Sikstinskoj kapeli, papa Franjo je s prozora radne sobe u vatikanskoj Apostolskoj palači izmolio po običaju molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra i održao nagovor koji prenosimo u cijelosti.

Sveta Klara: Biskup Šaško krstio dvoje djece na svetkovinu Bogojavljenja

Na svetkovinu Bogojavljenja u petak 6. siječnja, tijekom župne mise u crkvi sv. Klare djevice u Novom Zagrebu, pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško krstio je Josipa Jerića, šesto dijete roditelja Nikole i Matee te Emu Pole, peto dijete oca Mile i majke Mirjane, objavljeno je na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Biskup Škvorčević na blagdan Svete Obitelji krstio troje djece

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je na blagdan Svete Obitelji, 30. prosinca Župu Pohoda BDM u Voćinu te u bazilici Gospe Voćinske predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio Petru, peto dijete roditelja Vinka i Snježane Jaković; Lauru, treće dijete Mladena i Ane Jaković te Nou, prvo dijete Josipa i Magdalene Simonović.

Petero novokrštenika u brodskoj Župi Svete obitelji

Na Četvrtu nedjelju došašća, 18. prosinca u župnoj crkvi Svete obitelji u Slavonskom Brodu, tijekom podnevnog euharistijskog slavlja župnik David Sluganović krstio je petero djece, dvije djevojčice i tri dječaka.

Biskup Gorski krstio dvoje djece iz višečlanih obitelji u Granešini

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodio je na treću nedjelju došašća, 11. prosinca 2022., misno slavlje u Župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini, tijekom kojega je krstio Mihaela, sedmo dijete Antona i Ane Palić, te Emanuela, šesto dijete Franje i Svjetlane Palić.

1 2 3 22