Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krstenje

Biskup Šaško krstio dvoje djece u zagrebačkoj Župi sv. Ivana XXIII.

U nedjelju 25. listopada ove godine zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je euharistijsko slavlje 30. nedjelje kroz godinu u Župi sv. Ivana XXIII., pape u zagrebačkoj Dubravi tijekom kojeg je krstio Sebastijana, peto dijete obitelji Đeldić (otac Nikola, majka Katica r. Zlatanović) i Mihaela, sedmo dijete obitelji Golomejić (otac Robert, majka Zorica r. Gusić). Suslavitelji su bili prof. fra Ante Crnčević te župnik vlč. Kristo Brkić.

Sisački biskup Vlado Košić krstio djecu obitelji Kabić

U srijedu 14. listopada u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači sisački biskup Vlado Košić krstio je Mihaela, Luciju, Ivana i Barbaru - peto, šesto, sedmo i osmo dijete Livije i Milana Kabića. Također, krstio je i Kristinu, četvrto dijete u obitelji Katarine i Zdravka Kabića. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik vlč. Ivan Petrović.

Krštenje u Lapačkoj dolini

U Župi sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu u subotu 5. rujna, nastavilo se slavlje Rođenja Blažene Djevice Marije, nakon što je u susjednoj župi Boričevac proslavljeno kao župna svetkovina.

Biskup Košić u Pešćenici krstio peto dijete u obitelji Sučić

Sisački biskup Vlado Košić u subotu 29. kolovoza u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Pešćenici, krstio je Ivanu, peto dijete u obitelji Ana-Marije i Ivice Sučića iz Brežana Lekeničkih. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik vlč. Branimir Motočić.

Krštenje podijeljeno izmijenjenom formulom nije valjano

Papa Franjo ovlastio je Kongregaciju za nauk vjere da izda pojašnjenja vezano za pojedine slučajeve proizvoljnog mijenjanja formule krštenja, što je ona napravila, te je 6. kolovoza objavila „Responsum“, prenio je portal Nedjelja.ba.

1 2 3 10