Budi dio naše mreže
Izbornik

„Hepovci“ oličili dječje sobe u Caritasovoj kući i donijeli darove

Zagreb (IKA)

Petnaestero zaposlenika tvrtke HEP Opskrba iz Zagreba akcijom bojanja dječjih soba oživjelo je 19. srpnja praznu Kuću Trešnjevka Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, čijih petnaestero stanara je privremeno, tijekom ljetnih praznika, na smještaju u drugoj Caritasovoj kući u zagrebačkoj četvrti Dubec, a neki su u posjetu svojim obiteljima.

U povodu te akcije i donacije direktor HEP Opskrbe Mario Puntarić izjavio je: „Izuzetno nam je drago da smo se uključili u ovu vrstu korporativnog volontiranja. HEP Opskrba je tvrtka koja prepoznaje važnost društveno odgovornog poslovanja i ulaganja u društvenu zajednicu. Do sada smo već imali nekoliko projekata usmjerenih na očuvanje okoliša te smo kroz donacije pomagali socijalno osjetljivim kategorijama društva, a ovo je prvi put da smo se ovako aktivno i vlastitim snagama uključili u pomaganje djeci te vjerujem da je ovo samo početak jedne veće priče. Za potrebu bojanja zidova u Caritasovoj Kući Trešnjevka saznali smo preko Volonterskog centra Zagreb, jer smo u korporativno volontiranje odlučili ući najprije lokalno, ali je plan proširiti ga i u ostale regije.

Zaposlenici su dali izuzetnu podršku ovoj akciji i uključili se već u pripremama te ih nije bilo potrebno dodatno motivirati, već su sami pitali kako još mogu pomoći.

Tako da, osim što je HEP Opskrba za ovu prigodu darovala potrebnu ličilačku opremu te poklone za djecu, sami zaposlenici su još dodatno vlastitim sredstvima odlučili učiniti djeci boravak u kući ugodnijim te su im opremili sobe novim stolnim svjetiljkama i posteljinom.“

Među zaposlenicima koji su sudjelovali u akciji uređenja dječjih soba u Kući Trešnjevka bila je i voditeljica projekta Martina Dujić, koja je istaknula: „Zaista sam oduševljena spremnošću svojih kolega na sudjelovanje u ovoj akciji i veselim se budućim zajedničkim projektima poput ovog. Također, sigurna sam da ćemo ostati u kontaktu s ovom Caritasovom kućom i da ćemo opet pomoći kada će biti potrebno.“

Caritas Zagrebačke nadbiskupije uime svojih korisnika zahvalio je tvrtki HEP Opskba i i njezinim zaposlenicima na toj vrijednoj akciji i donaciji, kojom su se pridružili nizu tvrtki koje su sličnim pothvatima tijekom proteklih godina pokazali solidarnost s ranjivim skupinama društva za koje Caritas svakodnevno skrbi.