Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće djelatnika i polaznika Policijske akademije u Vukovar

Vukovar (IKA)

Djelatnici i polaznici Policijske akademije predvođeni biskupskim vikarom za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi Franom Musićem 19. studenoga hodočastili su u Vukovar u znak sjećanja na žrtvu grada, te iskazivanja počasti za sve poginule u Domovinskom ratu, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.

Potaknuti  osjećajima zahvalnosti  i poštovanja  prema gradu posebnog pijeteta – Vukovaru,  sudionici spomen-hodočašća obišli su mjesta obilježena patnjom i žrtvom:  franjevački samostan i crkvu Sv. Filipa i Jakova  gdje su slavili misu za sve stradale branitelje i nevine žrtve grada Vukovara, memorijalnu vukovarsku bolnicu, hangar na Ovčari i mjesto masovne grobnice, memorijalno groblje, vodotoranj – simbol stradanja i otpora grada, križ na ušću Vuke i Dunava, Spomen-obilježje za 97 policajaca i  Spomen-dom hrvatskih branitelja – mjesto gdje su čuvaju uspomene na heroje Trpinjske ceste.

Na svakome mjestu djelatnici i polaznici Policijske akademije molili su za sve poginule, ubijene i nestale branitelje i civile grada Vukovara, da ih Bog nagradi vječnom domovinom na nebesima.