Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće Prijatelja Malog Isusa u Slavonski Brod

Slavonski Brod (IKA)

Prigodom 180. obljetnice rođenja i krštenja Sluge Božjega Josipa Stadlera, 21. siječnja Prijatelji Malog Isusa hodočastili su u svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Prijatelji Malog Isusa su vjernici laici koji djeluju u Crkvi kao „produžena ruka“ sestara Služavki Malog Isusa i vršeći svoj apostolat njeguju evanđeoski život služeći najmanjoj Isusovoj braći.

Sluga Božji Josip Stadler rođen je u Slavonskom Brodu, a upravo je svetište Gospe Brze Pomoći bilo njegova „mala crkva“ u kojoj je rastao u vjeri i utirao svoje prve korake Bogu. Hodočašću su se priključili Prijatelji Malog Isusa zagrebačke provincije sestara Služavki Malog Isusa iz Vinkovaca, Pitomače, Podravskih Sesveta, Kloštra Podravskog, Bistre, Samobora, te zagrebačkih župa: sv. Jeronima (Maksimir), sv. Ivana Krstitelja (Nova ves), Uzvišenja BDM (Stenjevec) i sv. Pavla (Retkovec).

U molitvenom programu molila se krunica BDM te litanije Gospi Brze Pomoći, a svečano euharistijsko slavlje predslavio je župnik vlč. Anđelko Cindori koji je u svojoj propovijedi naglasio važnost lika i djela Sluge Božjega Josipa Stadlera za Crkvu onoga vremena, te primjer istinske poniznosti i predanja Bogu i vjernicima danas.

Nakon mise Prijatelji Malog Isusa su se u procesiji uputili prema trgu Josipa Stadlera gdje su molili molitvu za proglašenjem blaženim te pobožnost Djetetu Isusu. Kruna hodočašća bio je posjet Služavkama Malog Isusa u Brodskom vinogorju i Stadlerovoj spomen kući.