Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće stopama svetaca i apostola

Muenchen (IKA)

Skupina od 42 hodočasnika iz Muenchena pod duhovnim vodstvom fra Marinka Vukmana i voditeljice Ane Miše Periš hodočastila je od Uskrsnoga ponedjeljka, 22. travnja do subote 27. travnja u Italiju stopama svetaca i apostola.

Prvo mjesto na hodočasničkom putu bila je Bologna gdje su nakon obilaska uže gradske jezgre uz pratnju mjesnoga vodiča hodočastili na grob sv. Dominika, utemeljitelja Dominikanskog reda te u svetištu slavili misu.

Drugi dan hodočašća bili su u glasovitom svetištu gdje je sveti Franjo dobio rane, mjesto duboke mistike i kontemplacije, La Verna, gdje su slavili misu i ručali u samostanu. Dan je završio dolaskom u Rim i posjetom bazilici Sv. Pavla izvan zidina.

Treći dan hodočasnici su sudjelovali na općoj audijenciji pape Franje u Vatikanu te zatim posjetili patrijarhalne bazilike Sv. Ivana Lateranskog, Svete Marije Velike i Sv. Petra gdje su se pomolili na grobu velikog pape sv. Ivana Pavla II.

Četvrti dan hodočastili su u San Giovanni Rotondo na na grob sv. oca Pija, glasovitoga kapucinskoga sveca o kojem u tom mjestu ljudi govore kao o nekom koga su poznavali i s kojim su prijateljevali. Misu su slavili u kripti u kojoj leži neraspadnuto tijelo toga velikoga mistika i ispovjednika.

Peti dan prvo su pohodili u Monte Gargano, u špilju ukazanja arkanđela Mihaela, pa zatim u Lanciano, mjesto prvoga Euharistijskog čuda, te dan završili u loretskom svetištu gdje su slavili misu u bazilici koja čuva Nazaretsku kućicu. Posljednjega dana hodočašća, u subotu 27. travnja, proveli su u Ravenni.

Ključne riječi:
hodočašće vukman