Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće zeničkih župa sv. Jakovu

Deževice (IKA)

U ponedjeljak 4. srpnja župljani zeničkih župa hodočastili su sv. Jakovu Markijskom u Deževice, te posjetili Franjevački samostan i muzej u Fojnici.

Po dolasku hodočasnika, njih 165 iz svih zeničkih župa, u Deževice, župnik don Jozo Majić upoznao ih je kratko s poviješću župe i kraja u župnoj crkvi Gospe Snježne kao i s vrelom Sv. Jakova Markijskog.

Predvođeni svećenicima don Josipom Šimunovićem, don Antom Dominkovićem i don Davorom Topićem hodočasnici su se uputili na vrelo Sv. Jakova gdje je euharistijsko slavlje predvodio don Davor Topić, a propovijedao don Anto Dominković. Govorio je o uzornom i kreposnom životu sv. Jakova u kontekstu današnjeg izazova življenja kršćanstva. Pjevanje su predvodile s. Gabrijela Hrgić i Katarina Kikić.

Nakon mise hodočasnici su se zadržali u svetištu i ljepoti prirode u zajedništvu, te se nakon toga uputili prema restoranu „Luka“ u deževičkom kraju gdje su ručali. U popodevnim satima krenuli su prema franjevačkom samostanu u Fojnici gdje ih je dočekala kustosica Natalija, te upoznala s poviješću crkve i dragocjenostima muzeja.