Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće župljana Donjeg Lapca u Boričevac

Boričevac (IKA)

Petnaestero župljana župe sv. Ivana Pavla II iz Donjeg Lapca predvođenih župnikom Dinom Rupčićem hodočastili su u subotu 23. ožujka u Boričevac.

Sve dok Donji Lapac nije dobio novu crkvu, svi sakramenti a osobito krizme, prve pričesti i krštenja obavljali su se na temeljima srušene crkve Rođenja BDM u Boričevcu. Hodočasnicima iz Donjeg Lapca pridružilo se i nekoliko hodočasnika s Udbine predvođenih čuvarem svetišta vlč. Josipom Šimatovićem.

Hodočasnici su se nakon molitve i zaziva Duha Svetoga uputili prema Boričevcu, moleći krunicu i pjevajući Gospine pjesme. Po dolasku u Boričevac u župnoj crkvi Male Gospe misu je predvodio župnik župe sv. Nikole na Udbini i čuvar svetišta Crkve hrvatskih mučenika Šimatović.

„Ovo je mjesto posebnog pijeteta koje zaslužuje ovakav hodočasnički pristup .Ovo je Gospina crkva u čijim su temeljima krv i suze i znoj svih koji su u Boričevcu poginuli i položili živote za krst časni i slobodu zlatnu. Propovjednik je pohvalio inicijativu župnika Rupčića i zamolio vjernike da mole da hodočašće u Boričevac postane tradicija. Na kraju mise druženje je nastavljeno ispred crkve u Boričevcu.