Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: boricevac

Misa za žrtve Boričevca na 80. obljetnicu stradavanja

U subotu 24. srpnja u Boričevcu, mjestu simbolu stradanja Hrvata u Drugom svjetskom ratu, u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije služena je misa za žrtve Boričevca, posebno za one iz roda Ivezića, i to na 80. obljetnicu njihova stradanja.

Župljani Župe Boričevac prikupili i dostavili pomoć za Petrinju

Nakon katastrofalnog potresa u Banovini, župljani Župe Boričevac u filijali Srb u Gospićko-senjskoj biskupiji, i samo vrlo teškog socijalnog stanja, na vlastitu inicijativu i podršku župnika vlč. Dina Rupčića prikupili su krajem 2020. značajnu količinu najpotrebnijih stvari pogođenima u potresu i istu prevezli u Petrinju.

Misa za žrtve Boričevca

U Boričevcu, mjestu simbolu stradanja Hrvata u drugom svjetskom ratu, u nedjelju, 26. srpnja, služena je u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije misa za žrtve Boričevca, posebno za one iz roda Ivezića, i to na 79. obljetnicu njihova stradanja.

Križni put za žrtve Boričevca

Dan uoči obilježavanja sjećanja na žrtve Boričevca i roda Ivezića iz Brotnje u subotu, 25. srpnja u Boričevcu održana je pobožnost križnog puta kao duhovna priprava za misu i sjećanje na brojne nevine žrtve stradale prije 79 godina.