Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za domovinu u Ogulinu

Ogulin (IKA)

Sudionici ovogodišnjeg hodočašća „Marijanski zavjet za domovinu“ stigli su u subotu 10. srpnja navečer u Ogulin iz pravca Generalskog Stola te su slavili jutarnju nedjeljnu misu u župnoj crkvi Sv. Križa. Misu je predslavio župni vikar vlč. Bruno Lovaković.

Na misi je bilo tridesetak hodočasnika. Na kraju mise nazočnim vjernicima obratila se ispred Marijanskog zavjeta za domovinu Marina Garić.

„Osmo zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu započelo je u subotu 11. lipnja u Osijeku i završit će nakon 75 dana hoda cijelom Hrvatskom, nakon prijeđenih oko 1700 kilometara, u Dubrovniku 24. kolovoza. Sada je upravo započeo peti tjedan u ruti dugoj 161 km od Generalskog Stola preko Ogulina, Vrbovskog i Mrkoplja do Novog Vinodolskog. U 75 dana ćemo prijeći 1700 km od Osijeka do Dubrovnika. Hod, molitva i pjesma glavne su značajke našeg hoda kojim slavimo našu domovinu, branitelje i slavimo Boga. Ako već ne možete s nama hodati, pridružite nam se u molitvi“, poručila je tajnica Bratovštine Marijanski zavjet za domovinu Marina Garić.

Nakon mise hodočasnici Marijinog zavjeta za domovinu su nastavili svoj hod  i svoje duhovno, turističko i ekološko poslanje u pravcu Vrbovskog u Riječkoj nadbiskupiji.