Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočasnički dan bl. majci Mariji T. Scherer

Đakovo (IKA)

Osobe s invaliditetom Đakovačko-osječke nadbiskupije hodočastile su u ponedjeljak 16. travnja u crkvu Presvetoga Srca Isusova u Đakovu, pri samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa, utječući se zagovoru bl. majke M. Terezije Scherer, izvijestile su Milosrdne sestre sv. Križa.

Uz osobe s invaliditetom, na hodočašću su sudjelovali i njihovi roditelji te prijatelji. Sudjelovala je i zajednica „Vjera i Svjetlo” iz Đakova, koja nosi ime „Tratinčice majke M. Terezije“, te članovi drugih zajednica i udruga, a najbrojniji su bili iz Ivankova, Semeljaca i Vinkovaca.

Euharistijsko slavlje započelo je molitvom pred slikom bl. majke M. Terezije, nakon čega je slijedila ulazna procesija sa slikom Blaženice, u kojoj su sudjelovali članovi zajednice  iz Đakova. Svaki od njih nosio je ružu koju su stavljali pred sliku Majke Terezije kod oltara.

Misno slavlje je predvodio voditelj Središnjeg ureda Nadbiskupijskog pastoralnog centra i župnik u Selcima Đakovačkim  vlč. Pavao Mikulčić uz koncelebraciju župnog vikara Župe Svih Svetih u Đakovu i duhovnika đakovačke zajednice „Vjera i Svjetlo“ vlč. Antuna Nikolića i svećenika u miru i bivšeg župnika  u Ivankovu vlč. Stjepana Krekman. Sviranje i pjevanje animirale su animirale Milosrdne sestre sv. Križa uz violinu i gitare. Pjesme su bile popraćene pokretima kako bi se osobe s invaliditetom na taj način uključile u misno slavlje. U liturgijskim čitanjima i molitvi vjernika, uz čitače sudjelovali su i članovi tih zajednica.

Na kraju mise članovi zajednice „Vjera i Svjetlo“ iz Đakova zapjevali su svoju himnu „Bog te ljubi“, a nakon njih članovi zajednice „Vjera i Svjetlo“ iz Ivankova otpjevali su pjesmu „Ribari“. Drugi dio hodočašća nastavljen je druženjem u dvorani Florentini uz domjenak u kojem je sudjelovala Terapijska radionica sv. Josipa Doma duhovne pomoći, kao i brojni dobročinitelji, izvijestile su Milosrdne sestre sv. Križa.