Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći

Slavonski Brod (IKA )

Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći proslavljen je u četvrtak 8. studenoga u istoimenom Gospinu svetištu u Slavonskom Brodu pod geslom „Kada se posljednja približi tama, pružit ćeš ruku i pomoć nam dat...“ Mnoštvo je vjernika tijekom dana od ranih jutarnjih sati hodočastilo u Gospino svetište sudjelujući na šest misnih slavlja.

Središnju misu predvodio je vlč. Josip Šimatović, župnik i upravitelj svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini. Osvrćući se na Evanđelje koje govori o pet mudrih i pet ludih djevica vlč. Šimatović pojasnio je kako nas Isus tom prispodobom poziva na spremnost, budnost i bogatstvo dobrih djela. Ustvrdivši da je najveći problem suvremenog načina življenja pitanje naše vjernosti i uronjenosti u Boga zbog čega nedostaje ljubavi i vjernosti u obitelji i drugdje, posvijestio je kako nas Isus poziva da ne odgađamo promjenu svoga života, nego da to činimo odmah. Na kraju je posebno molio Gospu da nam isprosi milost obraćenja, da pomogne da budemo poput mudrih djevica, da nam vrata raja u vječnom životu budu otvorena. Tom je prigodom posebno pozdravio Brođane porijeklom iz Like te im zahvalio što nisu zaboravili, i što dolaze u svoj rodni kraj.

Na misi u 17 sati, koju je uz predvodio vlč. Krunoslav Karas, hodočastili su vjernici njegove župe Uznesenja BDM i vjernici župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja iz Županje sa svojim župnikom Robertom Jugovićem. U tišini crkve brojni su vjernici pristupili sakramentu pomirenja i pred Gospinim kipom molili i zahvaljivali Nebeskoj Majci na izmoljenim milostima.